Διδυμότειχο: Σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΠΑΛ “Ευγένιος Ευγενίδης” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Διδυμότειχο: Σε επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΕΠΑΛ “Ευγένιος Ευγενίδης” η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Διδυμοτείχου «Ευγένιος Ευγενίδης» επέλεξε ανάμεσα σε 35 σχολεία στη χώρα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους « Εικονική Επιχείρηση».

Επιλέχθηκε από την ίδια η πρόταση «Παραγωγή καινοτόμων ζωοτροφών για ζώα παραγωγής/κατοικίδια από υπολείμματα τροφίμων» για να προσφέρει την εμπειρία της ως μέντορας μέσω του θεσμού των «Inspirational Mentors».

H υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος, Κυριακή Κεραμιτσόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας αναφέρθηκε στην ιδέα “η οποία επιλέχθηκε στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας σύμφωνα με την οποία αξιοποιούμε όλα τα υπολείμματα τροφών ζωικά και φυτικά μην αφήνοντας τίποτα να πάει χαμένο.”

Η κ Κεραμιτσόγλου προσθέτει ότι τα υπολείμματα από την παραγωγή ζωοτροφών δεν πετιούνται παρά συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο και με την Γιαπωνέζικη μέθοδο Bokashi (μια αναερόβια ζύμωση τροφίμων στην οποία προσθέτουμε και ζωοκομικά προϊόντα ) μετατρέπονται σε οργανικό κομπόστ το οποίο χρησιμοποιείται άμεσα στις καλλιέργειες.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου αυτής είναι δυο

1.Αξιοποιουνται τα ζωικά υπολείμματα και

2.μετατρεπεται αμέσως (σε 4 μόνο εβδομάδες) σε οργανικό λίπασμα.

Η κ. Σακελλαροπούλου αναμένεται να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου στις 10 Μαΐου μετά από επίσημη πρόσκληση που της απηύθυνε ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας, Γεώργιος Μποζατζίδης  στο πλαίσιο ημερίδας ημερίδα Διάχυσης των αποτελεσμάτων του Σχεδίου Δράσης ΜΝΑΕ 2021-22 – «3RBoat-Recycle/Reuse/Rescue» και της Εικονικής Επιχείρησης της σχολικής μονάδας όπου θα παρουσιασθούν και άλλες ενδιαφέρουσες και καινοτόμες δράσεις που εκπονεί το συγκεκριμένο σχολείο.

Θα προηγηθεί μια ενδιάμεση διαδικτυακή συνάντηση της ΠτΔ με τα παιδιά πριν την επίσκεψη της στο χώρο.

Πηγή: Ertnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*