Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Προβλήματα απ’ την απουσία 77 νοσηλευτών

Π.Γ.Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Προβλήματα απ’ την απουσία 77 νοσηλευτών

Προβλήματα δημιουργεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τη “ναυαρχίδα” της ιατρικής περίθαλψης στον Έβρο, η απουσία συνολικά 77 νοσηλευτών.

Οι 47 από αυτούς νοσούν αυτό το διάστημα από κορωνοϊό, ενώ άλλοι τριάντα παραμένουν σε αναστολή εργασίας, λόγω μη εμβολιασμού τους. «Η κατάσταση αυτή επιβαρύνει το υπάρχον προσωπικό, το οποίο έχει αποδυναμωθεί και από τις συνταξιοδοτήσεις που έγιναν το 2021», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων του νοσοκομείου, Ευάγγελος Ναλμπάντης. Μάλιστα υπογράμισε ότι το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, εάν δεν ανανεωθεί η σύμβαση του επικουρικού προσωπικού, που λήγει στις 30 Μαρτίου.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης «με έναν ικανοποιητικό αριθμό εργαζομένων, από όλες τις ειδικότητες, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι κλινικές και τα χειρουργεία που σήμερα υπολειτουργούν».

Πρόσθεσε, τέλος αναγνωρίζοντας ότι γίνονται κινήσεις προς την κατεύθυνση της επίλυσης του προβλήματος, πως «η Διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει από τους επικουρικούς πίνακες περίπου 70 άτομα από όλες τις ειδικότητες και άλλα 15 άτομα διοικητικό προσωπικό».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας