Στον Έβρο λειτουργούν κανονικά τα σχολεία – Στην Ξάνθη κλειστά σήμερα και αύριο με αποφάσεις δημάρχων

Στον Έβρο λειτουργούν κανονικά τα σχολεία – Στην Ξάνθη κλειστά σήμερα και αύριο με αποφάσεις δημάρχων

Την στιγμή που στην Αττική και άλλες περιοχές της χώρας υπάρχει γενική αργία, τα σχολεία είναι κλειστά και δεν γίνεται ούτε τηλεκπαίδευση, στο νομό Έβρου παρ’ ότι επικρατούν πολικές θερμοκρασίες, όλα τα σχολεία λειτουργούν κανονικά.

Κι όλα αυτά φυσικά με τα παράθυρα των αιθουσών να ανοίγουν για κάποια λεπτά, λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό και ενώ το θερμόμετρο δείχνει πολλούς βαθμούς υπό το μηδέν. Όπως στην Ορεστιάδα, όπου το πρωί η θερμοκρασία ήταν στο -7 για παράδειγμα. Μάλιστα πολλοί γονείς επισημαίνουν το πρόβλημα αυτό και την πολύ άσχημη κατάσταση, την στιγμή που και τα κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά σε μαθητές. Σε αντίθεση με το νομό Έβρου, στο νομό Ξάνθης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των δημάρχων Ξάνθης, Μύκης, Τοπείρου, Αβδήρων, παρέμειναν κλειστά σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου και το ίδιο θα γίνει αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

Οι δήμαρχοι άλλωστε έχουν το δικαίωμα να αποφασίσουν για το κλείσιμο των σχολείων, αν κρίνουν ότι αυτό πρέπει να γίνει λόγω των καιρικών συνθηκών, ενώ το ίδιο μπορεί να κάνει, σε συνεννόηση μαζί τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, αλλά και ο Περιφερειάρχης, που έχει το δικαίωμα από το νόμο να αποφασίσει κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη στην περιοχή μας, ενώ στην Ξάνθη όπως είπαμε, οι δήμαρχοι από μόνοι τους πήραν την πρωτοβουλία και τα έκλεισαν σήμερα και αύριο, ενημερώνοντας απλά τον Αντιπεριφερειάρχη Κώστα Κουρτίδη, ο οποίος φυσικά συμφώνησε μαζί τους. Στον Έβρο ο Δημήτρης Πέτροβιτς αντί ν’ αναλάβει κάποια πρωτοβουλία σε επικοινωνία με τους δημάρχους, στέλνει επιστολές και δελτία Τύπου επειδή… ονειρεύεται ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*