Ορεστιάδα: Συνεδριάζει ΤΩΡΑ χωρίς την συμμετοχή Θεοδωρικάκου για ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου το δημοτικό συμβούλιο

Ορεστιάδα: Συνεδριάζει ΤΩΡΑ χωρίς την συμμετοχή Θεοδωρικάκου για ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου το δημοτικό συμβούλιο

 

Χωρίς την συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, συνεδριάζει αυτή την ώρα το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, για το θέμα των ΚΥΤ-ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, μετά τις έντονες και δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων για τα έργα που ξεκίνησαν.

 

Ο κ.Θεοδωρικάκος, όπως ενημέρωσε ο νέος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης, ειδοποίησε τον δήμαρχο Βασίλη Μαυρίδη ότι δεν μπορεί να παραστεί στην τηλεδιάσκεψη-συνεδρίαση, λόγω της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που υπάρχει από την κακοκαιρία “Ελπίς”. Βρήκε δηλαδή μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να… σνομπάρει την συνεδρίαση του Δ.Σ της Ορεστιάδας και να μην εμφανιστεί στη συνεδρίαση για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, με την ανέγερση νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 νέων θέσεων. Αν και στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Κομοτηνή είχε δηλώσει ότι έλυσε το ζήτημα σε άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής, δηλαδή τον δήμαρχο Ορεστιάδας κ.Μαυρίδη.

Επίσης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος που είχε επίσης κληθεί, με επιστολή του ενημέρωσε ότι θα τον εκπροσωπήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ξεκαθαρίζοντας κατηγορηματικά, ότι ισχύει το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ τον Ιανουάριο του 2021, όπου ανέφερε ότι δεν είναι δεκτή η δημιουργία καμιά νέας δομής ή αύξησης δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων. Διαφωνεί λοιπόν τόσο ο κ.Μέτιος όσο και το περιφερειακό συμβούλιο σε αυτό που τώρα αναμένεται να συμβεί, αφού στα 33,7 νέα στρέμματα θα χριστεί δεύτερο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ δυναμικότητας 240 ατόμων. Τότε το ψήφισμα ανέφερε ξεκάθαρα:

Αρνούμαστε τη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, καθώς και την αύξηση της δυναμικότητας των ήδη υφιστάμενων δομών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Παρόντες εκτός του κ.Πέτροβιτς ήταν ι τέσσερις βουλευτές Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμαντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης και Νατάσα Γκαρά, που ξεκίνησαν να τοποθετούνται επί του θέματος.