Φυλάκιο Ορεστιάδας: Το Δημόσιο δήλωσε παράσταση στην εκδίκαση Ασφαλιστικών Μέτρων για διακοπή των έργων

Φυλάκιο Ορεστιάδας: Το Δημόσιο δήλωσε παράσταση στην εκδίκαση Ασφαλιστικών Μέτρων για διακοπή των έργων

-Αναβλήθηκε η συνάντηση Προέδρων με τους βουλευτές Έβρου λόγω… Τσίπρα

Παράσταση από το ελληνικό Δημόσιο είχαμε στην χθεσινή εκδίκαση της Αίτησης Ασφαλιστικών Μέτρων, για σταμάτημα των εργασιών που ξεκίνησαν στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Το Δημόσιο, που προφανώς προέβη στην συγκεκριμένη ενέργεια με κυβερνητική εντολή, δεν κατέθεσε κάποιο υπόμνημα, ούτε τοποθετήθηκε επί της ουσίας, αλλά ήταν από την πλευρά της κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΡΝΑ. Από την άλλη πλευρά, ήταν η ΔΕΥΑΟ, ο ΤΟΕΒ Ριζίων και οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους του δήμου. Η επιχειρηματολογία τους για σταμάτησα των έργων που έχουν ξεκινήσει και δυστυχώς συνεχίζονται, αφορά προβλήματα που μπορούν να δημιουργηθούν στους αγωγούς ύδρευσης και άρδευσης που περνούν από την περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Ορεστιάδα: Εκδικάστηκαν τα Ασφαλιστικά Μέτρα δήμου, ΤΟΕΒ, για παύση εργασιών στο Φυλάκιο – Οι αποφάσεις

Η απόφαση για την Προσωρινή Διαταγή θα εκδοθεί την Δευτέρα από το Δικαστήριο, ενώ έχει οριστεί τα κύρια Ασφαλιστικά Μέτρα να εκδικαστούν στις 24 Φεβρουαρίου. Ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, που παρέστη ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, άφησε πάντως σήμερα αιχμές, μιλώντας στο “Ράδιο Έβρος” και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” για την στάση κάποιων, σε μια ακόμα ξεκάθαρη προσπάθεια αποποίησης των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ, ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ για τους χειρισμούς του θέματος από τον Σεπτέμβριο του 2020. Συγκεκριμένα όπως είπε χαρακτηριστικά: “Σε έναν κοινό αγώνα, κάποιοι λίγο διαφοροποιήθηκαν. Ας περιμένουμε την ανακοίνωση της απόφασης και θα έχουμε στο μέλλον να πούμε αρκετά. Η ενωμένη δύναμη που μπορούσαμε να επιχειρηματολογήσουμε, γι’ αυτό που θεωρούμε ότι θίγεται, το θέμα του νερού, υπήρχαν κάποιες διαφοροποιήσεις. Θα τις δούμε. Είναι μέσα στα πλαίσια της δικονομικής διαδικασίας”.

Προφανώς ο κ.Μαυρίδης αναφέρεται στην πλευρά του ΤΟΕΒ Ριζίων, αφού τους κατοίκους του Φυλακίου εκπροσώπησαν οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου. Γιατί το έκανε αυτό, λίγο πριν εκδοθεί η απόφαση της Προσωρινής Διαταγής Ασφαλιστικών Μέτρων; Μα προκειμένου να δικαιολογηθεί στον κόσμο, σε περίπτωση που απορριφθούν τα Ασφαλιστικά Μέτρα. Είναι άλλωστε η συνήθης και προσφιλής τακτική του δημάρχου Ορεστιάδας, να λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, προσπαθώντας να αποποιηθεί τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ και να… στοχοποιεί άλλους για την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ του εδώ και μήνες στην κατασκευή νέας δομής στο Φυλάκιο. Έμμεσα λοιπόν ήθελε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι κάποιοι δεν τήρησαν… κοινή γραμμή με τον δήμο στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΤΟΕΒ Ριζίων είχε έρθει σε επαφή με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ και τους μηχανικούς της πολύ καιρό πριν, γιατί οι αγωγοί άρδευσης της περιοχής περνούν από σημεία των 33,7 στρεμμάτων που ξεκίνησαν τα έργα και υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους. Μάλιστα αυτό έγινε λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, ενώ από την πρώτη ημέρα που άρχισαν, όταν ρωτήθηκαν οι άνθρωπο του ΤΟΕΒ Ριζίων και ο δικηγόρος τους γιατί επιτρέπουν κάτι τέτοιο, εκφράστηκε η άποψη πως έλαβαν διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια βέβαια, προσέφυγαν με Ασφαλιστικά Μέτρα, μαζί με τον δήμο Ορεστιάδας, ο οποίος επίσης τόσους μήνες δεν προέβη στην συγκεκριμένη νομική κίνηση ώστε να μπλοκάρει τα έργα και να μην ξεκινήσουν αυτά και όχι τώρα, κατόπιν εορτής να… τρέχουν όλοι πίσω από τις εξελίξεις.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΥΡΙΔΗ

Αναβλήθηκε λόγω… Τσίπρα η ανούσια συνάντηση

των Προέδρων Κοινοτήτων με τους βουλευτές Έβρου

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο Σάββατο 29 Ιανουαρίου, σύσκεψη των Προέδρων Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου με τους βουλευτές του Έβρου. Αυτό έγινε λόγω της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της Κυβέρνησης. Έτσι οι βουλευτές θα πρέπει να βρίσκονται στην Βουλή για την συγκεκριμένη διαδικασία, αλλά έτσι και αλλιώς η συγκεκριμένη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί, είναι ΑΝΟΥΣΙΑ και δεν έχει τίποτα να προσθέσει άλλη μια σύσκεψη. Γνωστές οι θέσεις και οι απόψεις των τριών κυβερνητικών βουλευτών Τάσου Δημοσχάκη, Χρήστου Δερμεντζόπουλου και Σταύρου Κελέτση, αλλά και της Νατάσας Γκαρά του ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα προσφέρει άλλη μια συζήτηση επί ώρες, την στιγμή που τα έργα στο Φυλάκιο συνεχίζονται κανονικά;