Πανελλήνιο ρεκόρ και 2η επίδοση στον κόσμο η Εβρίτισσα Αντωνιάδη, στον πρώτο αγώνα της σεζόν

Πανελλήνιο ρεκόρ και 2η επίδοση στον κόσμο η Εβρίτισσα Αντωνιάδη, στον πρώτο αγώνα της σεζόν

Με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ξεκίνησε την χρονιά η νεαρή Εβρίτισσα από το Διδυμότειχο Νικολέτα – Μαρία Αντωνιάδη, αφού έτρεξε τα 60μ. εμπόδια σε 8.52 στην ημερίδα κλειστού που γίνεται στους Αμπελόκηπους.

Πέτυχε έτσι με το… καλημέρα στο 2022 πανελλήνιο ρεκόρ Κ18. Η ταλαντούχα αθλήτρια από το Διδυμότειχο. είχε σπάσει και πέρυσι το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 αλλά στα 100μ. εμπόδια του ανοιχτού στίβου.

Πλέον βελτίωσε την εθνική επίδοση στα 60μ. εμπόδια που κρατούσε η Πασχαλίνα Παπαδοπούλου με 8.60. Το είχε σημειώσει σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη στις 6 Φεβρουαρίου του 2016.

Τα 60μ. εμπόδια Κ18 κοριτσιών ήταν από τα πρώτα αγωνίσματα που διεξάγονται στην ημερίδα στο κλειστό Αμπελόκηπων στη Θεσσαλονίκη το πρωί του Σαββάτου.

Μάλιστα, επειδή η Αντωνιάδη ταξίδεψε αυθημερόν από το Διδυμότειχο, δεν ήταν σε θέση να κάνει το ζέσταμα για τον αγώνα όπως θα ήθελε.

«Είμαι χαρούμενη με την επίδοση αλλά ο αγώνας δεν πήγε όπως περιμέναμε, άργησα να έρθω και έτσι δεν έκανα καλό ζέσταμα», δήλωσε αμέσως μετά η νεαρή Εβρίτισσα που ανήκει στους Μυρμιδόνες Διδυμότειχου και γυμνάζεται με τον Θανάση Τσιτσιμάκα.

«Περιμέναμε ένα ακόμα καλύτερο πανελλήνιο ρεκόρ αλλά θα έχω κι άλλους αγώνες στον κλειστό και ευελπιστώ με την σωστή προπόνηση στη συνέχεια να καταφέρω να το πετύχω», είπε ακόμα με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Νικολέτα Μαρία Αντωνιάδη.

Πάντως με το 8″52 η Αντωνιάδη πέτυχε την 2η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο για κορίτσια ηλικίας κάτω των 18 ετών. Ταχύτερα έχει τρέξει μόνον η Βερόνικα Ρατόγιεβα από την Ρωσία, που έχει φετινή επίδοση 8″45.

Πηγή: Thrakisports.gr