Έβρος: Πυροσβεστική και Αστυνομία διέσωσαν 28 λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους 5 παιδιά, από νησίδα στα Μαράσια

Έβρος: Πυροσβεστική και Αστυνομία διέσωσαν 28 λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους 5 παιδιά, από νησίδα στα Μαράσια

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής με την χρησιμοποίηση ανδρών της ΕΜΑΚ, αλλά και της Αστυνομίας, διέσωσε 28 λαθρομετανάστες, ανάμεσα τους και 5 παιδιά, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου στην περιοχή του χωριού Μαράσια Ορεστιάδας.

Η απόπειρα τους να περάσουν τα σύνορα και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος, λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία. Συγκεκριμένα, τα 28 άτομα επιχείρησαν να διαβούν τον ποταμό Έβρο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν σε μια από τις νησίδες του.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη νησίδα δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογη κατάσταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για σημείο στο οποίο η τουρκική πλευρά προσπαθεί να «σπρώξει» μετανάστες, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές κατά την τακτική των τελευταίων ετών αποτρέπει την παράνομη είσοδο στη χώρα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαρκώς προβλήματα.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, οι ελληνικές αρχές διέσωσαν τους 28 εγκλωβισμένους καθώς ήταν σε άμεσο κίνδυνο από τις δύσκολες συνθήκες, με το δριμύ ψύχος των τελευταίων ημερών να είναι το κυριότερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν. Οι περισσότεροι εκ των μεταναστών προέρχονταν από τη Συρία και για τη διάσωσή τους συνεργάστηκαν οι περισσότερες Αρχές της περιοχής.

Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο βρέθηκαν 10 άνδρες της από την 4η ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ορεστιάδας, με δυο οχήματα και μια διασωστική λέμβο ως συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.. Οι 28 μετανάστες έχουν οδηγηθεί σε ασφαλές σημείο στην περιοχή Μαράσια και στη συνέχεια στην Ορεστιάδα για να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται. Με την μεταφορά τους δηλαδή στο ΚΥΤ Φυλακίου.