Μυτιληνός: Εικόνες ντροπής και απαράδεκτης κατάστασης στα Β’ Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης

Μυτιληνός: Εικόνες ντροπής και απαράδεκτης κατάστασης στα Β’ Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης

Καταγγελίες για την κατάσταση που επικρατεί στα Β’ Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης, κάνει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση” Βαγγέλης Μυτιληνός.

Με ανακοίνωση που συνοδεύεται από χαρακτηριστικές φωτογραφίες, ο κ.Μυτιληνός κατηγορεί την δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη, ότι έχει δημιουργεί τριτοκοσμικές καταστάσεις στα συγκεκριμένα Κοιμητήρια, τα οποία επισκέφθηκε μετά από καταγγελίες πολιτών. Όπως συγκεκριμένα αναφέρει:

“Δεν πίστευαν στα μάτια τους δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όταν επισκέφθηκαν μετά από δεκάδες καταγγελίες πολιτών το Β’ νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης!

Αντίκρισαν ένα θέαμα που μόνο αισθήματα ντροπής προκαλεί…
Η Δημοτική αρχή λόγω κακού προγραμματισμού, οδηγήθηκε σε αδιέξοδο ως προς τον χώρου για τον ενταφιασμό θανούντων πολιτών διαλέγοντας τον εύκολο δρόμο…
 Οι ιθύνοντες γνωρίζουν καλά πως οι διάδρομοι κατασκευάστηκαν για την διευκόλυνση και την  πρόσβαση των πολιτών στους τάφους που υπάρχουν στα οικοδομικά τετράγωνα του νεκροταφείου και όχι να τους χρησιμοποιούμε για την ταφή των συνανθρώπων μας…
Κάτω από του περισσότερους διαδρόμους διέρχονται σε βάθος 80 εκατ. κεντρικοί σωλήνες ύδρευσης!
Το “έγκλημα” δυστυχώς δεν σταματάει εδώ.
Έτσι λοιπόν ελαφρά τη καρδία , αποφάσισαν και αντί ο ενταφιασμός να γίνεται στους 120 πόντους όπως είθισται για να καλύπτει ανάγκες οικογενειακών τάφων, αυτοί τον πραγματοποιούν στους 60 πόντους
Οι πολίτες διαμαρτύρονται έντονα για το γεγονός αυτό καθώς προσβάλει τη μνήμη των θανόντων καθώς και επίσης τα ήθη και έθιμα της Ορθοδόξου πίστεως μας.
Υπάρχουν όμως και άλλα σοβαρά πρακτικά προβλήματα για τα οποία δεν δίδουν καμία απάντηση παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου.
Τι θα γίνει αν προκληθεί βλάβη στα δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης στα συγκεκριμένα σημεία; Θα σπάσουν τα μνημεία (τάφοι) και θα ξεθάψουν τους νεκρούς προκειμένου να αποκατασταθεί η βλάβη;
Τι θα γίνει σε περίπτωση ισχυρής βροχόπτωσης και θεομηνίας;
Για του λόγου το αληθές σας παραθέτω σημερνές φωτογραφίες με μια απλή βροχή για να δείτε την κατάσταση που επικρατεί.
Τι να περιμένουμε σε περίπτωση δυνατής βροχόπτωσης; Φέρετρα να κολυμπούν στους διαδρόμους;
Οι φωτογραφίες μοιάζουν απίστευτες όμως είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες, της κατάστασης που επικρατεί στα Β’ Κοιμητήρια της Αλεξανδρούπολης και για την οποία όπως δήλωσε είναι υπερήφανος ο Αντιδήμαρχος κ. Δαστερίδης και ο Δήμαρχος κ. Ζαμπούκης…
Με τιμή
Μυτιληνός Ευάγγελος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΗΣΗ

2 Σχόλια

 1. Ίσως η χειρότερη δημοτική αρχή που πέρασε μέχρι στιγμής απο την Αλεξανδρούπολη, παντού βρωμιά και σκουπίδια (αν και δεν φταίει πάντα ο δήμος που εμείς οι κάφροι βαριόμαστε να πετάξουμε τα σκουπίδια μέσα στον κάδο ή όταν είναι γεμάτος απλά τα πετάμε δίπλα ή απλά τα πετάμε όπου γουστάρουμε), καμία λύση στα προβλήματα της πόλης και τώρα αυτές οι εικόνες… να θάβουν τους συνανθρώπους μας στους διαδρόμους αντί να βρεθεί χώρος για νέα κοιμητήρια απο τι στιγμή που έχουν γεμίσει. Κρίμα, ελπίζαμε οτι το νέο θα είναι διαφορετικό και καλύτερο απο το παλιό αλλά δυστυχώς πέσαμε έξω.

 2. … Η αθλιότητα στα νεκροταφεία έχει ξεκινήσει νωρίτερα με ένα άλλο γεγονός: το ότι κάποια “μέλη καλών – επιφανών οικογενειών αλεξανδρουπολιτών” (όπως ακούγεται αυτό, λες και βγάλαμε κανέναν νομπελίστα ή ευεργέτη, ή ότι οι λοιπές οικογένειες βγάζουμε τίποτα φονιάδες) θάφτηκαν σε αυτό που θα μπορούσε κάποιος να πει περίοπτη θέση (μόλις μπαίνεις αριστερά, σε χώρο που είναι προφανές ότι δεν προοριζόταν για ταφή).
  Ε χρυσό μου δώσαμε κατιτίς αλλά δεν θα τον θάψουμε με το πόπολο, την πλεμπα… Άσε τους άλλους να περπατάνε μέχρι το βάθος.
  Δεν ξέρω ποιός το ξεκίνησε αυτό (κάποιος συμπολίτης μας? κάποιος ιερωμένος?)
  Ξέρω όμως ότι όταν πηγαίνεις με έπαρση τη μέρα της κρίσης ενώπιον του Κυρίου, κάτι δε σκέφτεσαι καλά… και πρώτος ο ιερωμένος θα έπρεπε να τους το επισημάνει αυτό… Για να μη μιλήσουμε για αλισβερίσι για χώρο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ.
  Δεν μπορεί να αλλάξει, δε θα τους ξεθάψουμε τους χριστιανούς.
  Αλλά ας γκρινιάξουμε για να αποφύγουμε παρόμοια στο μέλλον.

Αφήστε το σχόλιό σας