ΕΦΕΠΑΕ: «Προχωρούν οι έλεγχοι αιτημάτων καταβολής και οι πληρωμές για την Μη Επιστρεπτέα

ΕΦΕΠΑΕ: «Προχωρούν οι έλεγχοι αιτημάτων καταβολής και οι πληρωμές για την Μη Επιστρεπτέα

Προχωρούν εύρυθμα οι έλεγχοι αιτημάτων καταβολής και οι πληρωμές στη δράση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την Μη Επιστρεπτέα Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΦΕΠΑΕ που έχει αναλάβει εδώ και μήνες τον χειρισμό του θέματος: Στη Δράση ΑΜΘ 100 «Ενίσχυση επιχειρήσεων » προχωρά, ως προβλέπεται, η ολοκλήρωση ελέγχων αιτημάτων καταβολής και επανεκκίνησαν από αρχές 01/22 οι πληρωμές των δικαιούχων.
– Πληρώθηκαν τα 2.295 αιτήματα με καταβληθείσα Δημόσια Δαπάνη 5.765.350,00€ που αφορούσαν ολοκληρωμένους ελέγχους έως 31/12/21.
– Το σύνολο ολοκληρωμένων ελέγχων έως 31/1/2022 αφορά 13.373 δικαιούχους ενώ η πιστοποιημένη Δημόσια Δαπάνη είναι 34.142.022,73€, νούμερα που ανά βδομάδα μεταβάλλονται αυξητικά.


– Ολοκληρώνονται διαρκώς έλεγχοι αιτημάτων και εκτελούνται πληρωμές κάθε εβδομάδα, τάξης μεγέθους περί των 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για 850-900 δικαιούχους.
– Υπενθυμίζεται ότι στη δράση έως σήμερα έχουν ενταχθεί συνολικά 23.700 δικαιούχοι με δημόσια δαπάνη 62 εκατ. €.
– Εντός Φεβρουαρίου θα δημοσιευθεί η απόφαση για 350 ενστάσεις περί ένταξη ή μη στη δράση.

Κατανομή Ολοκλήρωσης ελέγχων και πληρωμών ΑΜΘ 100 ανά Περιφερειακή Ενότητα (έως 23.1.22):


*Στην ΠΕ ΘΑΣΟΥ το ποσοστό ολοκλήρωσης είναι χαμηλότερο διότι η πλειοψηφία των αιτημάτων υποβλήθηκε τον 12/2021.
– Υπενθυμίζεται ότι οι ενταγμένες επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτημα καταβολής έως την 01/05/2022 (ΚΕΦ. 11. ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ
ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ) προκειμένου να εκκινήσει ο έλεγχος και να προχωρήσει η πληρωμή τους.
– Οι έλεγχοι και ακολούθως οι πληρωμές διενεργούνται με σειρά προτεραιότητας, βάσει ημερομηνίας υποβολής αιτήματος καταβολής από πλευράς δικαιούχων.


Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΦΕΠΑΕ κ. Πλάτων Μαρλαφέκας σημειώνει:
«Όπως γίνεται αντιληπτό, το υποκατάστημα λειτουργεί εύρυθμα. Τόσο αυτοτελώς όσο και με την αρωγή του υπόλοιπου ΕΦΕΠΑΕ, όποτε απαιτείται.
Στη δράση του covid για την υποστήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων, που όταν αναλάβαμε ουσιαστικά είχαμε μπροστά μας ένα τιτάνιο έργο, οι έλεγχοι και οι πληρωμές προχωρούν γοργά και η δράση έχει πλήρως ομαλοποιηθεί. Φυσικά δεν είναι εφικτό να επιλυθούν όλα τα θέματα ακαριαία ούτε να καταβληθεί η δημόσια χρηματοδότηση σε όλους τους δικαιούχους μονομιάς, καθώς ακολουθείται η προβλεπόμενη ελεγκτική διαδικασία. Ζητάμε την υπομονή και τη συνεργασία τους, από πλευράς μας
επιδιώκουμε τη διαρκή επιτάχυνση των ελέγχων και τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων.

Αυτό που μπορούμε να τους διαβεβαιώσουμε είναι ότι κάνουμε το παν για να προχωρούν οι διαδικασίες ελέγχου ορθά και με ταχύτητα. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχηθώ το 2022 να είναι ένα πιο
αισιόδοξο έτος, να φέρει υγεία και περισσότερες χαρές σε όλους τους συμπολίτες μας και να ξεπεράσουμε σταδιακά την οδυνηρή περιπέτεια του covid».

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*