Συναντήσεις Χρήστου Μέτιου με 4 υπουργούς, για σημαντικά θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Συναντήσεις Χρήστου Μέτιου με 4 υπουργούς, για σημαντικά θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ

Σημαντικές συναντήσεις με 4 υπουργούς είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα όπου βρέθηκε για δυο ημέρες, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Κατά την διάρκεια τους έθεσε σοβαρά ζητήματα και θέματα της Περιφέρειας ΑΜΘ, ζητώντας την προώθηση συγκεκριμένων λύσεων, αλλά και μεταφέροντας αιτήματα και προβλήματα που του έθεσαν φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, ο κ.Μέτιος είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο και Σίμο Κεδίκογλου.

Τους ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας ΑΜΘ, όπως αυτοί του τα έθεσαν σε συνάντηση που είχε προηγηθεί μαζί τους στην Κομοτηνή, παρουσία και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Δελησταμάτη. Ζητήματα όπως η μείωση του κόστους παραγωγής (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, πετρέλαιο και ενέργεια), τα βοσκοτόπια, οι διεκδικήσεις για τη νέα ΚΑΠ και άλλα, αναλύθηκαν στους δυο αρμόδιους υφυπουργούς, όπως και οι ιδιαιτερότητες της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στο γραφείο του στην Αθήνα, ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος συζήτησε για την αλλαγή του Οργανισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ, αλλά και ζητήματα που αφορούν το αρμόδιο για την αυτοδιοίκηση υπουργείο Εσωτερικών, τους δήμους, τις χρηματοδοτήσεις έργων.

Τέλος, με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συζήτησαν για:
• Το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής και το Χατζηδάκειο
• Την πορεία υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί στην ΟΧΕ Πολιτισμού, τα νέα έργα που θα ενταχθούν και πως όλα αυτά θα ενοποιηθούν σε μία ενιαία πολιτιστική διαδρομή.
Επίσης έργα που είναι σε εξέλιξη, όπως το Μουσείο Τύμβου Ζώνης-Μ.Δοξιπάρας που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μέσω ΕΣΠΑ, παρεμβάσεις στο Διδυμότειχο για την ενοποίηση χώρων, την Μαρώνεια και άλλα θέματα πολιτιστικών παρεμβάσεων.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*