Βίζα 5 χρόνων για τους Πακιστανούς στην Ελλάδα, υποσχέθηκε ο Μηταράκης που επισκέφθηκε το Πακιστάν

Βίζα 5 χρόνων για τους Πακιστανούς στην Ελλάδα, υποσχέθηκε ο Μηταράκης που επισκέφθηκε το Πακιστάν

Βίζα για τους Πακιστανούς για 5 χρόνια θα εκδίδει η Ελλάδα, υποσχέθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν.

Χθες Δευτέρα, ο κ.Μηταράκης συναντήθηκε στο Ισλαμαμπάντ αρχικά με τον Ayub Afridi, σύμβουλο του Πρωθυπουργού Ιμράν Χαν για τους Πακιστανούς του εξωτερικού. Κατά τη συνάντηση, με βάση όσα ανακοίνωσαν επίσημα οι Πακιστανοί γιατί το υπουργείο του κ.Μηταράκης δεν εξέδωσε χθες κάποιο δελτίο Τύπου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη μετανάστευση και την παράνομη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Έλληνας υπουργός, δεν ανέφερε τίποτα για τις επαναπροωθήσεις στη χώρα τους των παράνομα εισερχόμενων Πακιστανών, αλλά αντίθετα είπε ότι το επόμενο έτος θα διαμορφωθεί μια πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση των Πακιστανών βάσει της οποίας θα εκδίδονται βίζες για 5 χρόνια. Οι Πακιστανοί που διαμένουν νόμιμα θα μπορούν να περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν.

Ο Νότης Μηταράκης τόνισε ακόμα είπε ότι η χώρα μας έχει περισσότερους από 60.000 εγγεγραμμένους και μη εγγεγραμμένους Πακιστανούς, ενώ ενίσχυσε τους συνοριακούς ελέγχους και μείωσε την παράνομη μετανάστευση.
«Γνωρίζουμε καλά γιατί οι άνθρωποι μετακινούνται από τη μια χώρα στην άλλη παράνομα και γίνονται μετανάστες επειδή το παρελθόν και η ιστορία της Ελλάδας είναι παρόμοια με αυτή του Πακιστάν».

«Δυστυχώς δεν υπήρχε ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας, γι’ αυτό και οι Πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η νόμιμη μετεγκατάσταση θα αυξήσει τα έσοδα της χώρας και θα προωθηθεί απευθείας πτήση μέσω της Pakistan Airlines προς την Ελλάδα.

Ο Σύμβουλος του Ίμραν Χαν, Ayub Afridi, είπε ότι το Πακιστάν έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και θα ήθελε να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες στη χώρα του.

Με την ευκαιρία, οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας για την ανάσχεση της ροής λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και την παροχή ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα μέσω νόμιμων διαύλων μετανάστευσης και ισχυρής μεταναστευτικής πολιτικής.

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Ιμράν Χαν και του

μετέφερε πρόσκληση Μητσοτάκη να έρθει στην Ελλάδα

Ο κ.Μηταράκης συναντήθηκε χθες και με τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν Ιμράν Χαν και όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Κυβέρνησης του Πακιστάν:

«Ο Υπουργός Ν. Μηταράκης, μεταφέροντας τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας, κάλεσε τον Πακιστανό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε τον παραγωγικό ρόλο της πακιστανικής κοινότητας στην οικονομία της Ελλάδας και περιέγραψε επίσης το προτεινόμενο σχέδιο για νόμιμους διαύλους μετανάστευσης μεταξύ των δύο χωρών”.