Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους αύριο οι αγρότες της Θράκης

Βγάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους αύριο οι αγρότες της Θράκης

-Στον βόρειο Έβρο, οι αγρότες… ΘΑ συναντηθούν το Σάββατο να αποφασίσουν αν και πως θα διαμαρτυρηθούν

Στους δρόμους βγαίνουν αύριο οι αγρότες τη Θράκης, με κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει έπειτα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Αγροτικών και Κτηνοτροφικών συλλογών Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Με βάση αυτή, αύριο Πέμπτη 10/02, θα πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία και διαμαρτυρία στο κτήριο της Περιφέρειας ΑΜΘ. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση τους:

«Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούμε στις 10:00 στο πάρκινγκ του ραδιοφωνικού σταθμού Κομοτηνής για να καταλήξουμε στις 12:00 στο κτίριο της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Σε όλους τους συμπολίτες μας που ενδεχομένως θα ταλαιπωρηθούνε την συγκεκριμένη μέρα θέλουμε να τους ζητήσουμε προκαταβολικά συγγνώμη, όμως θέλουμε την κατανόηση τους γιατί η κατάσταση στον αγροτικό τομέα έχει φτάσει στο απροχώρητο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή.

«Ελπίζουμε στη μαζική συμμετοχή όλων σας για να ακουστούν οι φωνές μας στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας» συμπληρώνουν.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη βδομάδα υπήρξε συνάντηση τους με τον Περιφερειάρχη Χρηστο Μέτιο, παρουσία του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Δελησταμάτη, όπιυ οι εκπρόσωποι αγροτών και κτηνοτρόφων γνωστοποίησαν και ανέλυσαν τα προβλήματα τους. Ο κ.Μέτιος δεσμεύθηκε να τα μεταφέρει όλα αυτά στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως και έγινε κατά τις συναντήσεις του με τους υφυπουργούς Γιώργο Στύλιο και Σίμο Κεδίκογλου.

Στον Έβρο οι αγρότες δίνουν… συνεντεύξεις Τύπου

και ακόμα συζητούν αν θα κάνουν κινητοποιήσεις 

Την ίδια στιγμή που στην Κομοτηνή θα υπάρξει αύριο η κινητοποίηση διαμαρτυρίας, στο νομό Έβρου και συγκεκριμένα στο βόρειο κομμάτι του, οι αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής της Ορεστιάδας, της Βύσσας και του Τριγώνου, δίνουν… συνεντεύξεις Τύπου και… ΘΑ συναντηθούν το Σάββατο για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν.  Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση τους οι τρεις προσκείμενοι στο ΚΚΕ, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΒΥΣΣΑΣ και ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ, με την συμμετοχή και του ΝΕΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (ιδρύθηκε πρόσφατα και δεν ανήκει στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο),  με ανακοίνωσή τους ενημέρωσαν ότι σήμερα το μεσημέρι θα έδιναν συνέντευξη τύπου για ενημέρωση των πολιτών του Έβρου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας

Όσο για κινητοποιήσεις, αναμένεται να συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Πάντως είναι φυσικό να υπάρχει προβληματισμός στους υπεύθυνους των συγκεκριμένων αγροτικών συλλόγων, αφού η ξεκάθαρη ταύτιση των τριών συλλόγων με το ΚΚΕ, έχει ως αποτέλεσμα η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών να μην συμμετέχει στις όποιες κινητοποιήσεις εξαγγέλουν και η εικόνα κάθε φορά που το κάνουν, να είναι απογοητευτική.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*