Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη από την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη από την Γενική Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Επίσκεψη στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησε χθες η Γενική Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη ΣαντρίνΜουσέ και είχε σειρά συναντήσεων.

 

Αρχικά την υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς και ενημέρωσε τη Γαλλίδα πρόξενο για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου με άξονα τη γεωπολιτική του θέση, τα δίκτυα φυσικού αερίου, την αναβάθμιση των υποδομών όπως η επικείμενη ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής, τη βελτίωση των οδικών αξόνων και σαφώς την αξιοποίηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης, έργα που στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής.

Συγχρόνως τονίζοντας τις δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας, κάλεσε την καΜουσέ να συνδράμει στην προσέλκυση Γαλλικών επενδύσεων στον ακριτικό Νομό.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προ διετίας  κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου υπογραμμίζοντας ότι με άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ελήφθησαν επιπλέον μέτρα αρτιότερης περιφρούρησης των συνόρων που αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καΜουσέ, που συνοδευόταν από την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη κα Μαρίνα Δουλάμη, ευχαρίστησε τον κ.Πέτροβιτς για τη συνάντηση, σημειώνοντας πως θα ακολουθήσει και επίσκεψη του Γάλλου Πρέσβη στην περιοχή.

Συνάντηση της Γαλλίδας Προξένου με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη

Τη Γενική Πρόξενο της Γαλλίας και Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης κα Sandrine Mouchet, υποδέχτηκε χθες  στο γραφείο του και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε την κα Πρόξενο για τα μεγάλα projects που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή μας, όπως η Ανατολική Περιφερειακή Οδός, η αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής με την ηλεκτροκίνηση και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα, επισημαίνοντας ότι αυτή βελτίωση των υποδομών στις μετακινήσεις συμβάλλει στην προσέλκυση επενδυτικών σχημάτων, καθώς και για όλες τις ενέργειες που γίνονται ώστε η Αλεξανδρούπολη να διατηρήσει τον χαρακτήρα της ως τουριστικός προορισμός. Μάλιστα, η κα Πρόξενος επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παρουσία των Γαλλοεβραίων που επιλέγουν την Αλεξανδρούπολη ως τόπο διαμονής για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Επίσης, συζητήθηκε η δυνατότητα συνεργασίας με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση πολιτιστικών δράσεων, όπως το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καθώς και το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανάληψη δράσεων με σκοπό την ανάδειξη και διαφύλαξη της ταυτότητας των κτιρίων του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης.
Στη συνάντηση συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Ιωάννης Μπόγδης, ενώ τη Γενική Πρόξενο συνόδευε η επίτιμη Πρόξενος της Γαλλίας στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης κα Μαρίνα Δουλάμη.