Αλεξανδρούπολη: Τρεις φορές ακριβότερο πληρώνουν το παρκάρισμα στο λιμάνι, με τη νέα εταιρεία

Αλεξανδρούπολη: Τρεις φορές ακριβότερο πληρώνουν το παρκάρισμα στο λιμάνι, με τη νέα εταιρεία

Όλο και πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες προς το Evros-news.gr από πολίτες της Αλεξανδρούπολης αλλά και του νομού γενικότερα, για τις νέες τιμές που ισχύουν στο πάρκινγκ του λιμανιού, με τη νέα εταιρεία που το διαχειρίζεται από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Όπως μας ενημέρωσαν όσοι παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ μέχρι τα τέλη 2021 πλήρωναν συνολικά 3 ευρώ για παρκάρισμα του αυτοκινήτου όλη την ημέρα, τώρα πλέον το ποσό αυτό ανέβηκε στα 10 ευρώ. Πάνω από τρεις φορές αύξηση δηλαδή είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν στη νέα διαχειρίστρια εταιρεία από τον Πειραιά, η οποία κέρδισε τον διαγωνισμό την δεύτερη φορά που πραγματοποίησε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, αφού ακύρωσε τον πρώτο και έτσι έμειναν εκτός τελικά οι τοπικές επιχειρήσεις του Έβρου, μια και αυτός που τελικά κέρδισε, προφανώς γνώριζε τις προσφορές του πρώτου διαγωνισμού.

Όπως βλέπετε και στον τιμοκατάλογο που υπάρχει στον χώρο του πάρκινγκ του λιμανιού, η 1η ώρα χρεώνεται 2 ευρώ, η 2η ώρα 1 ευρώ και στη συνέχεια κλιμακωτά, από την 3η έως την 8η ώρα 0,50 λεπτά, από την 9η έως την 12η ώρα 0,30 λεπτά και από την 13η έως την 24η ώρα 0,20 λεπτά.

Για μια ημέρα δηλαδή ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ ή άλλου οχήματος, πληρώνει 10 ευρώ, ενώ με την προηγούμενη εταιρεία που διαχειρίζονταν το πάρκινγκ στο λιμάνι τα προηγούμενα χρόνια, για μια ημέρα πλήρωνες μόνο 3 ευρώ.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που επεσήμαναν αναγνώστες μας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν το πάρκινγκ. Μετά την 12η ώρα, η εταιρεία λέει ότι χρεώνει 0,20 λεπτά την ώρα έως και την 24η ώρα. Εκεί όμως, αν κάποιος αφήσει το αυτοκίνητο του για 2 ή 3 ημέρες συνέχεια ή και περισσότερο, του χρεώνουν κανονικά 10 ευρώ την ημέρα. Κι αυτό γιατί, μπορεί η εταιρεία να γράφει στην ανακοίνωση ότι μετά την 13η ώρα χρεώνει 0,20 λεπτά την ώρα, αλλά αυτό… ΜΗΔΕΝΙΖΕΙ όταν συμπληρώνονται 24 ώρες και ξεκινάει από την αρχή η χρέωση. Με 2 ευρώ τις δυο πρώτες ώρες, ένα ευρώ την τρίτη και τα υπόλοιπα. Η δεύτερη ημέρα δηλαδή αλλά και οι υπόλοιπες, εφ’ όσον θα είναι συνεχόμενες, αν χρεώνονταν με 0,20 λεπτά, τότε για κάθε ημέρα ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πλήρωνε 4,80 ευρώ την ημέρα, ενώ τώρα όπως επισημάναμε χρεώνεται 10 ευρώ. Οπότε, αν κάποιος παρκάρει στο λιμάνι Παρασκευή και πάει στην Σαμοθράκη επιστρέφοντας την Κυριακή, θα πληρώσει 30 ευρώ συνολικά ενώ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 πλήρωνε μόνο 9 ευρώ.

Φυσικά η εταιρεία από τον Πειραιά που κέρδισε τον διαγωνισμό και ανέλαβε την διαχείριση, έχει το δικαίωμα να ορίζει τις τιμές που θεωρεί ότι την εξυπηρετούν οικονομικά. Άλλωστε όπως μάθαμε, η σύμβαση που υπέγραψε με τον ΟΛΑ Α.Ε, της επιτρέπει να χρεώνει ακόμα και… 24 ευρώ την ημέρα παρκαρίσματος. Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης όμως και κυρίως ο Διευθύνων Σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου που… πανηγύριζε ότι με τους προσωπικούς του χειρισμούς εξασφάλισε μεγαλύτερο ετήσιο τίμημα για τον ΟΛΑ με τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά φυσικά και ο Πρόεδρος Κώστας Χατζημιχαήλ, είναι βαρύτατα εκτεθειμένοι απέναντι στον απλό πολίτη, ο οποίος είναι πλέον υποχρεωμένος αν παρκάρει στο λιμάνι ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ για το ημερήσιο παρκάρισμα και σε κάθε περίπτωση, ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ για κάθε ώρα μετά την 3η που θα αφήνει εκεί το αυτοκίνητο του.