Παράσταση διαμαρτυρίας στο Φυλάκιο και συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Φυλάκιο και συλλαλητήριο στην Ορεστιάδα, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο

Τρεις εβδομάδες μετά την δεύτερη, δυναμική αντίδραση των απλών Εβριτών για την έναρξη των έργων κατασκευής νέας δομής λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας και ενώ οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά, χθες το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας αποφάσισε με πολύ μεγάλη καθυστέρηση την διοργάνωση κάποιων εκδηλώσεων αντίδρασης. 

Αφού για πολλοστή φορά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σνόμπαρε επιδεικτικά τον δήμαρχο και όλους τους δημοτικούς συμβούλους και δεν… καταδέχθηκε ούτε μέσω τηλεδιάσκεψης να μιλήσει μαζί τους, ίσως γιατί όπως δήλωσε στην Κομοτηνή “έλυσα το θέμα σε άριστη συνεργασία με την εκεί τοπική αυτοδιοίκηση”, αποφασίστηκε να περάσουμε από τις συσκέψεις, τις συζητήσεις, τις συναντήσεις και τα ψηφίσματα, στην… δράση. Συγκεκριμένα αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Σήμερα Τετάρτη, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης, θα συναντηθεί με την Επιτροπή των Προέδρων και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουν και να αναλάβουν την οργάνωση του συλλαλητηρίου την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας και όχι στον χώρο όπου συνεχίζονται τα έργα κανονικά και προκλητικά.

  • Αύριο Πέμπτη 10/2 και συγκεκριμένα μετά τις 9 το πρωί, αποφασίστηκε να υπάρξει παράσταση διαμαρτυρίας σύσσωμου του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας και των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων στο χώρο των εργασιών των 33,7 στρεμμάτων, με την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.
  • Θα απευθυνθεί κάλεσμα σε όλους τους πολίτες της Θράκης από τον δήμο Ορεστιάδας για συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία όπως τονίσαμε θα γίνει στην πλατεία Ορεστιάδας και όχι στο Φυλάκιο και μάλιστα εκεί που συνεχίζονται κανονικά τα έργα.

Κατά την συζήτηση που έγινε στο δημοτικό συμβούλιο, εκφράστηκε η δυσαρέσκεια για το… σνομπάρισμα του κ.Θεοδωρικάκου και της Κυβέρνησης, ενώ ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για τις αντιδράσεις που πρέπει να υπάρξουν. Επανήλθε η  πρόταση της αντιπολίτευσης για παραίτηση του δημοτικού συμβουλίου, την οποία πάντως δεν αποδέχεται και διαφωνεί ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης και η παράταξη του, να κλείσουν τα Τελωνεία Καστανεών και Ορμενίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας, να κλείσει επίσης και η ΔΟΥ Ορεστιάδας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Στο μεταξύ, τα μηχανήματα των υπεργολάβων της ΤΕΡΝΑ δουλεύουν καθημερινά πυρετωδώς και όπου να ‘ ναι θα αρχίσει και η περίφραξη του χώρου, όπου θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις εξαγγελίες το νέο ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας 240 λαθρομεταναστών, αλλά ουδείς γνωρίζει με τις παρεμβάσεις που είναι εύκολο να γίνουν σε έναν τόσο περιφραγμένο και ελεγχόμενο χώρο 33,7 στρεμμάτων πόσους θα βάλουν.