Ορεστιάδα: Έφριξαν με όσα αντίκρυσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα αμαξοστάσια του δήμου

Ορεστιάδα: Έφριξαν με όσα αντίκρυσαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στα αμαξοστάσια του δήμου

Έφριξαν κυριολεκτικά με όσα αντίκρισαν κατά την επιτόπια αυτοψία τους στα δυο αμαξοστάσια του δήμου Ορεστιάδας στην πόλη αλλά και τη Νέα Βύσσα, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Με αφορμή την συζήτηση που υπάρχει μήνες τώρα, τις σοβαρές καταγγελίες και τα αναπάντητα ερωτηματικά για “εξαφανισμένα” οχήματα και μηχανήματα έργου του δήμου και εν όψει της συνεδρίασης Επιτροπής που συστάθηκε για τη νέα απόσυρση κάποιων επιπλέον οχημάτων, αποφασίστηκε τα συγκεκριμένα να τα δουν από κοντά οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Έτσι χθες Τετάρτη η Μαρία Γκουγκουσκίδου, ο Σάκης Παπανδρέου, ο Χρήστος Καζαλτζής, ο Παναγιώτης Σιανκούρης και ο Κώστας Ζαλουφλής, συνοδευόμενοι από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργο Καραγιάννη και υπαλλήλους της συγκεκριμένης υπηρεσίας, επισκέφθηκαν τα αμαξοστάσια Ορεστιάδας και Νέας Βύσσας.

Φυσικά τα 12 και πλέον οχήματα που παραμένουν “εξαφανισμένα” και έγιναν καταγγελίες εδώ κα αρκετούς μήνες από τους δημοτικούς συμβούλους Κώστα Ζαχαρία και Κώστα Ασμανίδη, με τον δεύτερο να φτάνει μέχρι τον Εισαγγελέα, παραμένουν… άφαντα. Εδώ ακόμα και η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη, που όλο το προηγούμενα χρονικό διάστημα ειρωνεύονταν, δήλωνε βέβαιη ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και το παραμικρό πρόβλημα, άφηνε αιχμές για τις καταγγελίες ή έμμεσα άφηνες απειλητικά υπονοούμενα, υποχρεώθηκε… άγρια στριμωγμένη από τις εξελίξεις να πάρει απόφαση πρόσφατα στην Οικονομική Επιτροπή για υποβολή μήνυση κατ’ αγνώστων για αυτά τα “εξαφανισμένα” οχήματα.

Ο δήμος Ορεστιάδας πληρώνει τέλη κυκλοφορίας

και ασφάλεια επί χρόνια για τα παροπλισμένα

Όμως η κατάσταση που αντίκρισαν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και με τα παροπλισμένα και παρατημένα οχήματα και μηχανήματα, ήταν τραγική σύμφωνα με τα όσα έλεγαν μετά την αυτοψία. Κι όχι μόνο αυτά για τα οποία πρόκειται να αποφασίσει η Επιτροπή που συστάθηκε, αλλά και πολλά ακόμα. Η κατάσταση που επικρατεί είναι ένα τεράστιο μπάχαλο, οχήματα και μηχανήματα παρατημένα στο έλεος των καιρικών συνθηκών επί πολλά χρόνια, να καταστρέφονται και να σαπίζουν. Κάποια από αυτά, όταν υπέστησαν βλάβες, θα μπορούσαν να επισκευαστούν και να χρησιμοποιούνται, αλλά εγκαταλείφθηκαν εντελώς.

Όπως μάλιστα ενημερώθηκαν οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης, για πολλά από τα ευρισκόμενα σε ακινησία, παρατημένα και παροπλισμένα εδώ και χρόνια οχήματα, ο δήμος Ορεστιάδας πληρώνει κανονικά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, καταβάλλοντας πολλές χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Στο φυσιολογικό ερώτημα των δημοτικών συμβούλων προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και τον Αντιδήμαρχο κ.Καραγιάννη, γιατί δεν επισκευάστηκαν κάποια από αυτά και να συντηρηθούν για να χρησιμοποιούνται, αλλά και γιατί δεν παραδίδονταν οι πινακίδες ώστε να μην πληρώνονται τζάμπα τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειες, η απάντηση ήταν ότι τα περισσότερα είναι πάρα πολλά χρόνια σε αυτή την κατάσταση. Όμως η δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη και όλοι αυτοί που την αποτελούν και ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, διοικούν ήδη τον δήμο Ορεστιάδας εδώ και 8 χρόνια . Τι έκαναν για να διορθώσουν όσα κακώς κείμενα βρήκαν; Απλά αδιαφόρησαν και συνεχίστηκε το ίδιο μπάχαλο.