Διοικητής ΚΥΤ Φυλακίου: “Τρώνε ψωμί 211 οικογένειες απ’ τη δομή” – Μαυρίδης: “Είναι θετικό για την περιοχή” (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο διορισμένος από την Κυβέρνηση και πολύ καλά αμειβόμενος Διοικητής του ΚΥΤ Φυλακίου Κώστας Δημητριάδης από την Κατερίνη, θέλησε κατά την χθεσινή συνάντηση των αυτοδιοικητικών μαζί του, να κάνει και… μαθήματα τοπικής οικονομίας.

Ο πρώην διοικητής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου (Ψ.Ν.Π.Ο.), διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης και διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας (Μποδοσάκειο), που τώρα διορίστηκε από το Νότη Μυηταράκη στις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών του Φυλακίου, ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε κατάμουτρα στον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και τους άλλους αυτοδιοικητικούς, πως πρέπει να αισθανόμαστε και… υποχρεωμένοι για όσους δουλεύουν εκεί. Συγκεκριμένα τόνισε προκλητικά:

Θα ήθελα να σας διαμηνύσω όλους, ότι αυτή την στιγμή 211 οικογένειες ζουν, τρων ψωμί, δουλεύουνε εξαιτίας του ότι υπάρχει αυτή η δομή εδώ”.

Πάλι καλά που δεν τους είπε ότι δεν πρέπει να διαμαρτύρονται, γιατί με τη νέα δομή που κατασκευάζεται απέναντι, θα αυξηθούν και οι εργαζόμενοι συνολικά. Αυτή άλλωστε δεν είναι η άποψη και του πολιτικού προϊσταμένου του, αυτού του… πολιτικού σαλτιμπάγκου Νότη Μηταράκη; Τα ίδια δεν έλεγε ο ίδιος και άλλοι υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη;

Κι αντί ο δήμαρχος κ.Μαυρίδης να τον στείλει στον… χώρο του ΚΥΤ απ’ όπου βγήκε να τους μιλήσει και να του πει “τι είναι αυτά που λες ρε Διοικητά”  και ότι δεν μπορεί να είναι λύση για την περιοχή η δημιουργία θέσεων εργασίας στις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών, του απάντησε ότι “είναι θετικό για την περιοχή” η ύπαρξη των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας. Ποια κίνητρα για επενδύσεις από την Κυβέρνηση και δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι Ορεστιαδίτες ή οι Εβρίτες να είναι και ευχαριστημένοι αν γίνονται… υπηρέτες των ΜΚΟ και των λαθρομεταναστών,  Του είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ορεστιάδας:

“Δεν το αμφισβητούμε. Έχουμε σεβασμό όλοι μας στα εργασιακά δικαιώματα. Σίγουρα είναι θετικό για την περιοχή, αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι το πρόβλημα μας ούτε οι θέσεις εργασίας και εννοείτε ότι σεβόμαστε το εργασιακό δικαίωμα του καθενός, αλλά θεωρούμε ότι και με την υιοθέτηση των δικών μας προτάσεων πάλι μπορούν να δουλεύουν εργαζόμενοι και να στηρίζουν την τοπική οικονομία”.

]

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ-ΜΑΥΡΙΔΗ

Πραγματικά, η συγκεκριμένη απάντηση του Βασίλη Μαυρίδη, στην προκλητική αναφορά του διορισμένου από Μηταράκη και Κυβέρνηση Διοικητή του ΚΥΤ Φυλακίου, ο οποίος… αποθεώνει τις δομές επειδή όπως είπε δουλεύουν άτομα από την περιοχή, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Γιατί στην ανακοίνωση του δήμου Ορεστιάδας για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ερχόμενης Κυριακής 13 Φεβρουαρίου στην πλατεία της πόλης, ως τελευταίος λόγος αναφέρεται: “Ώστε να εκφράσουμε την αντίθεση μας, στη λογική ότι οι δομές είναι το μέλλον της περιοχής”.

Μα αυτό ακριβώς δεν είπε ο κ.Δημητριάδης και ο Βασίλης Μαυρίδης το χαρακτήρισε θετικό  αυτό; Καλά που υπάρχουν τα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στο Φυλάκιο και εργάζονται και τρώνε ψωμί 211 οικογένειες; Οπότε αν επεκταθούν και δημιουργηθούν μεγαλύτερες ανάγκες, θα πιάσουν δουλειά και άλλοι’. Το να ανοίξει καμιά βιοτεχνία ή το εργοστάσιο Ζάχαρης που έκλεισε ή να δημιουργήσει το Κράτος θέσεις εργασίας με επενδύσεις, προφανώς δεν ενδιαφέρει. Κι από αυτούς τους ανθρώπους, περιμένει ο κόσμος να αντισταθούν και να αποτρέψουν την δημιουργία νέας δομής, με την κατασκευή δεύτερου ΠΡΟΚΕ.ΚΑ χωρητικότητας για αρχή επιπλέον 240 θέσεων. Όταν δεν είναι ικανοί, αν και Πρόεδροι της ΠΕΔ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκτός από δήμαρχοι Ορεστιάδας (θυμούνται τον άλλο θεσμικό ρόλο όποτε τους βολεύει) ούτε μια συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να κάνουν.