Σαμοθράκη: Συνεργασία Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, Θ.Τσώνη, με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο

Σαμοθράκη: Συνεργασία Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, Θ.Τσώνη, με τον δήμαρχο Νίκο Γαλατούμο

Συνάντηση και συνεργασία είχαν στο Δημαρχείο Σαμοθράκης ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος και ο Εβρίτης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, με το Δήμαρχο του νησιού Νικο Γαλατουμο.

Ο κ.Μέτιος βρέθηκε στην Σαμοθράκη για την ειδική τελετή όπου ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, παρέδωσε στο Λιμενικό Σώμα ένα ειδικό σκάφος μεταφοράς ασθενών, το οποίο αποκτήθηκε με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ ύψους 500.000 €. Γι’ αυτό άλλωστε ο δήμαρχος Σαμοθράκης κ.Γαλατούμος ευχαρίστησε για άλλη μια φορά και από κοντά τον Χρήστο Μέτιο για την σημαντική αυτή ενέργεια, που έδωσε λύση σε ένα σοβαρό χρόνιο πρόβλημα του νησιού.
Στη συζήτηση που έγινε στο Δημαρχείο, παρουσία και του Αντιδημάρχου Σαμοθράκης Γιάννη Γρηγόραινα, εξετάστηκαν οι συντηρήσεις των υποδομών και οι περαιτέρω παρεμβάσεις τουριστικής ανάδειξης του νησιού. Επίσης, ο κ.Μέτιος ενημέρωσε τον δήμαρχο Νίκο Γαλτούμο, ότι  ο κ. Πλακιωτάκης, θα ανακοινώσει χρηματοδότηση ύψους 8,5 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027 για το λιμάνι της Καμαριώτισσας και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αυτό για βελτίωση των υποδομών της Σαμοθράκης.