Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Κύριε Λαμπάκη, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Κύριε Λαμπάκη, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος!

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη για το πρόστιμο των 520.000 ευρώ από το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολη για το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης, έδωσε ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι υποβλήθηκε έφεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης για την απαλλαγή του δήμου από το συγκεκριμένο πρόστιμο:

“Και επειδή σύμφωνα με τη σοφή ρήση του ελληνικού λαού «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος», να θυμίσουμε (γιατί ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής όφειλε να το ξέρει) στον κ. Λαμπάκη και την παρέα ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης δια της νομικής του υπηρεσίας υπέβαλε έφεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας και Θράκης για την απαλλαγή του δήμου από το εν λόγω πρόστιμο, καθώς στο σύνολο της χώρας, δήμοι, χωρίς δική τους υπαιτιότητα βρέθηκαν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ-Παράταξη Λαμπάκη: Στην δημοτική αρχή Ζαμπούκη επιβλήθηκε πρόστιμο 520.000 ευρώ για έλλειψη ναυαγοσωστών


Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Λαμπάκης και η παρέα του ας επιδείξουν υπομονή, ας μην προτρέχουν κι ας αφήσουν τα συναισθήματα χαιρεκακίας που τους διακατέχουν, στο παρελθόν”.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που αναφέρει η δημοτική αρχή, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου, παρουσία του κ.Λαμπάκη που όπως και ο κ.Γκοτσίδης ψήφισαν “ΠΑΡΩΝ” στην απόφαση για:

«Έγκριση άσκησης ενδικοφανών προσφυγών ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης για επιβληθέντα πρόστιμα από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης κατά του Δήμου
Αλεξανδρούπολης”».

Στην συνεδρίαση ο νομικός σύμβουλος του δήμου Αλεξανδρούπολης Σάββας Μανουσόπουλος αναφέρθηκε αναλυτικά και διεξοδικά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το πρόστιμο 520.000 ευρώ του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για το θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης. Τελικά αποφασίστηκε:

Την παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο έμμισθης εντολής του ΔΗΜΟΥ κ. Σάββα Μανουσόπουλο, για να ασκήσει το ένδικο μέσο των ενδικοφανών προσφυγών, σύμφωνα με το άρθρο 43 του Ν. 4873/2021, ενώπιον της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και να καταθέσει κάθε άλλο απαραίτητο έγγραφο. Ακόμη δε, να ενεργήσει ότι χρειασθεί για την περαίωση της παραπάνω εντολής”.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ

ΕΝΔΙΚΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*