“Κάτω τα βρωμόχερα σας από τον Έβρο” και “ΟΧΙ στην επέκταση-δημιουργία νέας δομής στο Φυλάκιο Ορεστιάδας”, θα βροντοφωνάζουν σήμερα Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας, όλοι οι Εβρίτες.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο και αφού πέρασε ένας μήνας από τις δυο δυναμικές διαμαρτυρίες που οργάνωσαν μόνοι τους οι κάτοικοι στο Φυλάκιο, θέλει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Στην Κυβέρνηση, τους αρμόδιους υπουργούς Νότη Μηταράκη και Τάκη Θεοδωρικάκο και κάθε άλλον αρμόδιο, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμιά αύξηση χωρητικότητας, με την δημιουργία νέου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ στον χώρο των 33,7 στρεμμάτων.
Αφού τα έργα δυστυχώς ξεκίνησαν, έστω και αργοπορημένα αποφασίστηκε η σημερινή συγκέντρωση, που οργανώνουν ο δήμος Ορεστιάδας και σύλλογοι με φορείς της περιοχής. Έχουν κληθεί να παραστούν ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, οι τέσσερις βουλευτές του Έβρου, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, οι δήμαρχοι του Έβρου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Τάκης Τοψίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου, φορείς, σωματεία και σύλλογοι.
Ομιλητές θα είναι κατά σειρά:
Ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χρήστος Ορμανλίδης,
ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός,
εκπρόσωπος των συλλόγων και φορέων της περιοχής,
ο αγωνιστής Πρόεδρος της Κοινότητας Φυλακίου Χρήστος Τυρμπάκης
και ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ στις 12 το μεσημέρι ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Τα σχέδια της Κυβέρνησης και των ΜηταρακοΘεοδωρικάκων δεν θα περάσουν