Έβρος: Δυο φωτοβολταϊκοί και ένας αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Έβρος: Δυο φωτοβολταϊκοί και ένας αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συζητούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Τρεις αιτήσεις για γνωμοδότηση και έγκριση περιβαλλοντικών όρων για δυο φωτοβολταϊκούς και έναν αιολικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νομό Έβρου, θα συζητηθούν στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συγκεκριμένα, με εισηγητή τον θεματικός Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη, ζητούνται:

-Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου: «Εγκατάσταση και λειτουργία έξι φωτοβολταϊκών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ισχύος 56,5MW, στις θέσεις ΤΑΥΡΗ I, ΤΑΥΡΗ III, ΤΑΥΡΗ IV και ΦΛΕΒΑ I, ΦΛΕΒΑ II και ΦΛΕΒΑ III και συνοδά έργα κατασκευής δικτύου μέσης τάσης στην περιοχή αγροκτήματος Ταύρης και εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης της Π. Ε. Έβρου», από την ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΑΥΡΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.ΠΕΤ 2111658221.
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ.
Δελησταμάτης Βασίλειος.


-Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) Φωτοβολταϊκός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΣΠΗΕ) ισχύος 500MW που προτείνεται να εγκατασταθεί σε περιοχές της Δ.Ε. Σαπών, του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών – Π.Ε. Ροδόπης και της Δ.Ε. Συκορράχης, του Δήμου Αλεξανδρούπολης – Π.Ε. Έβρου, από την εταιρεία «ΡΥΤΙΟΝ – ΝΕΑΡΧΟΣ Μ.Ι.Κ.Ε.». ΠΕΤ 2109628228
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Δελησταμάτης Βασίλειος.
-Γνωμοδότηση για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) «Αιολικός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 23,4 MW στη θέση «Πλάκα» και συνοδά έργα βελτίωσης- διάνοιξης οδοποιίας και εσωτερικού δικτύου μέσης τάσης, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ΠΕ Έβρου της εταιρίας GREENVELOCITY 5 Ι.Κ.Ε.»ΠΕΤ:2108608528
Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ.
Δελησταμάτης Βασίλειος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μετά από απόφαση του Προέδρου του, θα προβεί σε συνεδρίαση η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη σήμερα Δευτέρα 14-02-2022 και ώρα 18.00.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης (σύμφωνα και με της διατάξεις του Ν.3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης») είναι τα εξής:

        Α. Ανακοινώσεις Προέδρου

        Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη

ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  1. Σχετικά με: «Σοβαρά προβλήματα στο οδόστρωμα στην ανατολική είσοδο της Δράμας»

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ.Τοψίδης Χριστόδουλος.

  1. Σχετικά με: Υπέρογκες δαπάνες καταβάλλει η ΠΑΜΘ για αμφίβολης ποιότητας πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Επερωτών: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Χατζηπέμου

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

  1. Σύσταση Επιτροπής «Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος» αποφασιστικού χαρακτήρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Παύλος Δαμιανίδης.

  1. Ορισμός μελών της Επιτροπής«Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος»του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εισηγητής: Ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Παύλος Δαμιανίδης.

  1. Ορισμός Μελών Περιφερειακών Συμβούλων ανά Περιφερειακή Ενότητα για τη συγκρότηση των Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας κ. Χουβαρδάς Κωνσταντίνος.

  1. Έγκριση για την απόδοση θέσεων στη 2η Λαϊκή Αγορά Ορεστιάδας του Δήμου Ορεστιάδας της Π.Ε. Έβρου σε επαγγελματίες πωλητές σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 352169/3922/15-12-2021 Προκήρυξη.

Εισηγητής: Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Δελησταμάτης Βασίλειος.