Ορεστιάδα: Παράταξαν τα τρακτέρ οι αγρότες – Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ

Ορεστιάδα: Παράταξαν τα τρακτέρ οι αγρότες – Ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις (ΒΙΝΤΕΟ

Παράταξαν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της περιοχής Ορεστιάδας, ξεκινώντας τις κινητοποιήσεις τους για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τους και την αντίδραση τους κατά της Κυβέρνησης, που δεν φροντίζει να δώσει λύσεις.

Αρχικά είχε αποφασιστεί να παραταχθούν στο κλειστό Εργοστάσιο Ζάχαρης και σε μια κίνηση συμβολισμού, αλλά τελικά παράταξαν τα περίπου 30 τρακτέρ τους λίγο πριν τα φανάρια στη νότια είσοδο της πόλης. Τις κινητοποιήσεις διοργανώνουν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου “Η ΕΝΟΤΗΤΑ” και οι αγροτικοί σύλλογοι Ορεστιάδας, Βύσσας & Τριγώνου, με την συμμετοχή και άλλων αγροτών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΤΟΠΙΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr

Στο σημείο τοποθετήθηκε μεταλλικό κιόσκι για να προφυλάσσονται από τις καιρικές συνθήκες, ενώ στα τρακτέρ υπάρχουν ελληνικές σημαίες και πανό με τα αιτήματα των αγροτών. Εκεί βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δημητριακών Ορεστιάδας “Η ΕΝΩΣΗ” Λάμπρος Κουμπρίδης, συζητώντας με τους αγρότες, νεαρούς στην πλειοψηφία τους, για τον προγραμματισμό τον επόμενων κινήσεων τους και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Αυτή την στιγμή δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσουν και πόσο δυναμικές θα είναι αυτές. Το πιθανότερο είναι να κάνουν συμβολισμούς αποκλεισμούς δημοσίων υπηρεσιών, που έχουν σχέση με τα αιτήματα τους. Δηλαδή ΔΟΥ Ορεστιάδας, ΔΕΗ Ορεστιάδας ή άλλες υπηρεσίες. Αυτά αναμένεται να αποφασιστούν σήμερα και αύριο και ανάλογα με τα τρακτέρ που θα συγκεντρωθούν. Πάντως επανέλαβαν την πρόσκληση σε όλους τος αγρότες να δώσουν το παρόν στο σημείο, πυκνώνοντας τις γραμμές του αγώνα.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως γνωστοποιήθηκαν στην τελευταία ανακοίνωση της ΟΑΣΕ “Η Ενότητα”

Καλούμε, μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες και εμπόρους, τους συνταξιούχους, τους νέους να στηρίξουν των αγώνα μας. Να μπούμε όλοι σε κοινό αγώνα καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, κοινά αιτήματα.

Διεκδικούμε:

Μείωση του κόστους παραγωγής.

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.

Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.

Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Ήρθε η ώρα να δώσουμε και εμείς την δικιά μας αγωνιστική απάντηση.