Διδυμότειχο: Εμφανίστηκαν τελικά Τοκαμάνης, Πατσουρίδης στο δημοτικό συμβούλιο – Εκλέχθηκαν τελικά Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, μέλη Επιτροπών

Διδυμότειχο: Εμφανίστηκαν τελικά Τοκαμάνης, Πατσουρίδης στο δημοτικό συμβούλιο – Εκλέχθηκαν τελικά Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, μέλη Επιτροπών

Αφού πέρασαν 20 μέρες και οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης πρώην δήμαρχο Χρήστος Τοκαμάνης και Παρασκευάς Πατσουρίδης μαζί με τους δημοτικούς τους συμβούλους απείχαν από τις ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τελικά προχθές Κυριακή… εμφανίστηκαν.

Οι δυο πρώην δήμαρχοι, που είναι γνωστό ότι ήταν… ορκισμένοι εχθροί αλλά εδώ και λίγο καιρό με αφορμή τις εκλογές Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γραμματέα δημοτικού συμβουλίου και μελών Επιτροπών ξαφνικά… συμμάχησαν, τελικά άφησαν τα… πείσματα και τις παλαιοκομματικές εμμονές και παρέστησαν στην συνεδρίαση της Κυριακής 13 Φεβρουαρίου. Έτσι, υπό την Προεδρία του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε απαρτία 19 δημοτικών συμβούλων, έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις των κ.Τοκαμάνη από την θέση του Αντιπροέδρου όπου είχε εκ του νόμου τοποθετηθεί και του κ.Πατσουρίδη απ’ τη θέση του Γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου και ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Νέος Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο Νίκος Τολίδης από την παράταξη Τοκαμάνη, με ψήφους 15 υπέρ, 3 κατά και μία λευκή, ενώ νέα Γραμματέας εκλέχθηκε η Χρύσα Ζαφειροπούλου της παράταξης Πατσουρίδη, με ψήφους 16 υπέρ, δύο κατά και μία λευκή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία εκλογής των μελών της Οικονομικής Επιτροπής με τους Σάκη Σιαλάκη να εκλέγεται από την παράταξη Τοκαμάνη και τον Γιώργο Τζιβάρα από την παράταξη Πατσουρίδη.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής από την παράταξη Τοκαμάνη εκλέχθηκε ο Σίμος Τσιλίκας και από την παράταξη Πατσουρίδη η Χρύσα Ζαφειροπούλου.

Να θυμίσουμε ότι χθες Δευτέρα εκδικάστηκε από την Επιτροπή του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης η προσφυγή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη κατά της απόφασης του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης που είχε ακυρώσει την εκλογή του ως Προέδρου δημοτικού συμβουλίου, επειδή δεν ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. Είχαν προσφύγει οι δημοτικοί σύμβουλοι Σκίνδρης, Σίμογλου, Γατίδης και έγινε αποδεκτή από τον Συντονιστή Ιωάννη Σάββα η προσφυγή τους.