Φ.Μάρης: Μέχρι το Πάσχα πρέπει να βρεθεί λύση στην στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας Διδυμοτείχου

Φ.Μάρης: Μέχρι το Πάσχα πρέπει να βρεθεί λύση στην στέγαση του τμήματος Ψυχολογίας Διδυμοτείχου

Για την πρόσφατη απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης όπου εγκρίθηκε το κτιριολογικό πρόγραμμα για τις μόνιμες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο, αλλά και την προσωρινή στέγαση της Σχολής Ψυχολογίας, μίλησε ο Αντιπρύτανης Φώτης Μάρης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο κ.Μάρης που έχει καθοριστικό ρόλο στα συγκεκριμένα θέματα, αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση για την δημιουργία των μόνιμων εγκαταστάσεων, που θα δημιουργήσουν την Πανεπιστημιούπολη στο Διδυμότειχο και τόνισε:

«Ο σχεδιασμός αυτός, δείχνει τη σοβαρότητα, με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα, αφού γίνεται με προοπτική λειτουργίας δυο πανεπιστημιακών τμημάτων, ώστε να μπορούμε να φθάσουμε στην ολοκλήρωση στην πόλη του Διδυμοτείχου μ’ ένα δεύτερο πανεπιστημιακό τμήμα του ΔΠΘ, που να δημιουργήσει και την ελάχιστη ακαδημαϊκή μονάδα, την οποία θεωρεί και ο νόμος πάρα πολύ καλή στο να εμπεδωθεί ένα κλίμα και να έχει τύχη η προσπάθεια μας».

Σύμφωνα με τον Αντιπρύτανη του ΔΠΘ, αν και θα χρειασθούν 6 με 7 χρόνια για την δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων παρόλα αυτά αναζητούνται όλες οι πιθανές λύσεις στα χρηματοδοτικά εργαλεία, ώστε ο στόχος να επιτευχθεί στο λιγότερο δυνατό διάστημα.

«Μπορώ να πω ότι μέχρι τις αρχές του 2024 θα μπορέσουμε να έχουμε μια μελετητική ωρίμανση 100% εάν βέβαια υπάρξει  χρηματοδότηση μετά την ίδρυση του τμήματος», τόνισε χαρακτηριστικά «δίνοντας μας την δυνατότητα να συμπτύξουμε τους χρόνους».

Όσον αφορά την προσωρινή εγκατάσταση και λειτουργία της σχολής Ψυχολογίας που “καίει” τους πάντες, ανέφερε ότι ο Δήμος και η κοινωνία του Διδυμοτείχου θα πρέπει να συγκλίνουν και να καταλήξουν το συντομότερο δυνατό σε μια οποιαδήποτε λύση.

“Υπάρχει μια θετική γνωμοδότηση του ΔΣ την οποία έχουμε στη διάθεση μας, όμως θα πρέπει η λύση αυτή να οριστικοποιηθεί ώστε να μπορέσει η σχολή να ενταχθεί στο νέο Μηχανογραφικό Δελτίο. Όλα εξαρτώνται από το πότε το Υπουργείο Παιδείας, θα κλείσει το Μηχανογραφικό. Αν κλείσει τον Απρίλιο τότε μέχρι το Πάσχα όλα θα πρέπει να έχουν λήξει. Αν πάλι δεν βρεθεί λύση τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μην λειτουργήσει το Τμήμα τον Σεπτέμβριο».

Ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ κ. Φώτης Μάρης επανέλαβε για άλλη μια φορά πως «η προσπάθεια  του ΔΠΘ να ιδρύσει και να λειτουργήσει άμεσα τμήμα Ψυχολογίας στην πόλη, θα πρέπει να συγκλίνει τα πράγματα, να δημιουργήσει συνθήκες καλής συνεργασίας και όχι διχασμούς».

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας