ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εσωκομματικές γκρίνιες για την απόφαση Τσίπρα, να μην ψηφίσουν Αλεξανδρούπολη, Rafale

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες εσωκομματικές γκρίνιες για την απόφαση Τσίπρα, να μην ψηφίσουν Αλεξανδρούπολη, Rafale

Η άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει την αγορά των Γαλλικών αεροσκαφών αλλά και την ελληνοαμερικανική συμφωνία για τη βάση της Αλεξανδρούπολης, έφερε εσωκομματικές γκρίνιες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως γράφει ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου στο pagenews.gr σχετικά με την άρνηση Τσίπρα να υπερψηφίσει την αγορά των Rafale και την συμφωνία για την αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης από τους Αμερικανούς, αυτό αποτέλεσε ένα ακόμη μέρος του σήριαλ της «απόλυτης σύγκρουσης». Ενός πολιτικού bras de fer, τη κατάληξη του οποίου θα τη δούμε τη Κυριακή των εκλογών.

Η σύγκρουση, όμως, για θέματα εξωτερικής πολιτικής και διπλωματίας-γατί ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται-αποτέλεσε κατά γενική ομολογία μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για το πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Καθώς ο ίδιος είναι εκείνος που είχε προωθήσει και σχεδιάσει την αγορά των Γαλλικών αεροσκαφών  αλλά και την ενίσχυση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τις ελληνοϊσραηλινές σχέσεις!

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είναι ουκ ολίγοι εκείνοι που συμφωνούν και με την αγορά των αεροσκαφών αλλά και με την ελληνοαμερικανική συμφωνία. Στελέχη και πρώην υπουργοί, όπως λέγεται που μετείχαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στην ευρύτερη διπλωματική εικόνα της χώρας και στη γενικότερη αναβάθμιση των διεθνών σχέσεων. Για τους έμπειρους διπλωμάτες, η αμυντική διπλωματία αποτελεί έναν εκ των ισχυρών τομέων των διεθνών σχέσεων. Ειδικά σε μια γεωπολιτική θέση που κατέχει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το όλο θέμα, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκε για μια ακόμη φορά, μεταξύ των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα αλλά και των κομματικών παραγόντων. Η απόφαση ήταν να διατηρηθεί, όπως και τη προηγούμενη φορά, η αρνητική ψήφος, με την ενίσχυση του επιχειρήματος της ενεργειακής κρίσης  και των φουσκωμένων λογαριασμών. «Οι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και εσείς ψηφίζετε 7 δισ. εξοπλισμούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνέντευξη στο Σκαι, έχασε μια ευκαιρία να προσεγγίσει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη. Σύμφωνα, όμως, με μετριοπαθή  στελέχη του κόμματος, η προσέγγιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν να αναδείξει στη περίοδο της οικονομικής κρίσης, το «παράλογο» των εξοπλισμών.

Το συνέδριο είναι κοντά-τέλη Απριλίου- και οι εκλογές λίγο πιο μακριά…

Πηγή: pagenews.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*