Σουφλί: Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας επιθεώρησαν το κτίριο που θα στεγάσει το ΔΙΕΚ Σηροτροφίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σουφλί: Παράγοντες του υπουργείου Παιδείας επιθεώρησαν το κτίριο που θα στεγάσει το ΔΙΕΚ Σηροτροφίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας βρέθηκαν χθες στο Σουφλί, εν όψει της έναρξης λειτουργίας του Δημοσίου ΙΕΚ (ΔΙΕΚ) Σηροτροφίας-Μεταξουργίας από την ακαδημαϊκή περίοδο 2022-23.

Πρόκειται για διευθυντικά στελέχη που ασχολούνται με τις κτιριακές εγκαταστάσεις, τα οποία επειδή ήδη ιδρύθηκε το ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας και θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα, έκαναν αυτοψία στο κτίριο που αυτό πρόκειται να στεγαστεί και άλλους χώρους.

Στην “πόλη του μεταξιού” τους υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος, με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους συνεργάτες του και όλοι μαζί βρέθηκαν στο κτίριο της πρώην ΔΟΥ Σουφλίου, το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια. Πρόκειται για κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε αρκετά καλή κατάσταση, μια και είναι ένα σχετικά καινούργιο κτίριο και είναι ανάμεσα στα κτίρια της Αστυνομίας και της Λέσχης Αξιωματικών.

Συζητήθηκαν και καταγράφηκαν επιτόπου οι άμεσες εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης που πρέπει να πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ξαναγίνει το κτίριο άμεσα λειτουργικό και όλα να είναι έτοιμα μέχρι τον Σεπτέμβριο για την έναρξη των μαθημάτων στο ΔΙΕΚ Σηροτροφίας-Μεταξουργίας. Μάλιστα οι υπηρεσιακοί παράγοντες ανακοίνωσαν στον κ.Καλακίκο ότι το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει τις μελέτες και το οικονομικό κόστος όλων των απαραίτητων παρεμβάσεων και εργασιών, ώστε στο κτίριο της πρώην Εφορίας να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.