Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβάλλει το Σουφλί- Ο ΕΟΤ… αδιαφορεί και δεν ασχολείται

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβάλλει το Σουφλί- Ο ΕΟΤ… αδιαφορεί και δεν ασχολείται

Εδώ και λίγες ημέρες αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με τα εκατομμύρια που την “επισκέπτονται”, ο δήμος Σουφλίου ως ένας από τους καλύτερους παγκοσμίως εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς.

Δεσπόζει μάλιστα το ΒΙΝΤΕΟ που δημιούργησαν έστω και με τα πενιχρά οικονομικά μέσα που διαθέτει ένας μικρός σχετικά δήμος όπως το Σουφλί, στην ιστοσελίδα του, μαζί με πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την περιοχή.

Αυτό είναι ένα από τα πρώτα, εξαιρετικά αποτελέσματα της ανακήρυξης του ως “Best Tourism Village” από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την Πέμπτη 2/12/2021 στην Μαδρίτη της Ισπανίας. Εκεί η πρόταση και η υποψηφιότητα του διακρίθηκε ανάμεσα σε περισσότερες από 170 συμμετοχές από 75 χώρες του κόσμου, χαρίζοντας στον δήμο Σουφλίου παγκόσμια καταξίωση!

Υπάρχουν μάλιστα και φωτογραφίες εκτός του ΒΙΝΤΕΟ για την περιοχή του Σουφλίου και φυσικά όταν κάτι τέτοιο προβάλλεται μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αποτελεί μια δωρεάν διαφήμιση σε εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον Πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, για τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τον γνωστό μας ΕΟΤ, ο δήμος Σουφλί που αναδείχθηκε ο μοναδικός στην ηπειρωτική Ελλάδα ως εναλλακτικός προορισμός τουρισμού και ως “Best Tourism Village” παγκοσμίως, είναι… ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Οι υπεύθυνοι του αδιαφορούν για την τεράστια διάκριση του Σουφλίου και δεν ασχολούνται. Το παραμικρό δεν αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΟΤ και φυσικά ούτε το ΒΙΝΤΕΟ που υπάρχει στην αντίστοιχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Αλήθεια. η Πρόεδρος του ΕΟΤ και γνωστή ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης το γνωρίζουν αυτό; Πως στηρίζει ο αντίστοιχος ελληνικός οργανισμός τουρισμού μια περιοχή που εξασφάλισε την παγκόσμια αυτή διάκριση και είναι μοναδικής ομορφιάς και τουριστικών πλεονεκτημάτων στην Ελλάδα;

Κι όχι μόνο αυτοί, αλλά και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, που στην προσωπική της σελίδα αρκέστηκε να… υπερηφανεύεται για το γεγονός ότι το ΒΙΝΤΕΟ του δήμου Σουφλίου προβάλλεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, αλλά ακόμα και ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, δεν μπορούν να δώσουν εντολή στους υφισταμένους τους, να προβάλλουν το Σουφλί;

Ελλάδα και τουρισμός δεν είναι μόνο τα… νησιά, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κρήτη, αλλά και εναλλακτικοί προορισμοί μοναδικής ομορφιάς και πλεονεκτημάτων, όπως η περιοχή της “πόλης του μεταξιού”. Μήπως δυστυχώς ισχύει και στην περίπτωση αυτή το “ουδείς Προφήτης στον τόπο του”;