ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εβρίτης κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης Θανάσης Παπαθανασίου: “Ο πατέρας μου ήταν γραμματέας της Κοινότητας Στέρνας Ορεστιάδας”

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Εβρίτης κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας-σκηνοθέτης Θανάσης Παπαθανασίου: “Ο πατέρας μου ήταν γραμματέας της Κοινότητας Στέρνας Ορεστιάδας”

-“Η μαμά μου έστελνε στην Αθήνα δέματα με τρόφιμα απ’ το σπίτι μας στην Ορεστιάδα, ανάμεσα τους και αυγά απ’ τις κότες μας”

-Μικρός ήθελε να γίνει αθλητικογράφος, αλλά είναι απ’ τους κορυφαίους θεατρικούς συγγραφείς και σκηνοθέτες, συνεργαζόμενος πολλά χρόνια με τον Μιχάλη Ρέππα

Τα παιδικά του χρόνια, αλλά και τους γονείς του, θυμήθηκε ο Εβρίτης κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας και σκηνοθέτης Θανάσης Παπαθανασίου, που γεννήθηκε το 1959 και μεγάλωσε στην Ορεστιάδα.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Προσωπικά” της ΕΡΤ με παρουσιάστρια την Έλενα Κατρίτση, ο Θανάσης Παπαθανασίου θυμήθηκε ότι ο πατέρας του ήταν γραμματέας της Κοινότητας Στέρνας Ορεστιάδας. Επίσης, ότι η μαμά του όταν αυτός ήρθε στην Αθήνα, του έστελνε δέματα με τρόφιμα από την Ορεστιάδα, ανάμεσα τους και αυγά από τις κότες που είχαν στην αυλή του σπιτιού τους στην Ορεστιάδα, για να δίνει κάποια από αυτά στην Άννα Βαγενά που τον βοήθησε να ξεκινήσει στο θέατρο.

Ο ίδιος από μικρός ήθελε να γίνει αθλητικογράφος και γενικότερα δημοσιογράφος και το 1977 πέτυχε την εισαγωγή του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όμως δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες. Σπούδασε στην Σχολή Κινηματογράφου του Λυκούργου Σταυράκου.

Από το 1987 συνεργάζεται με το Μιχάλη Ρέππα και αποτελούν σπουδαίο δίδυμο, γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Από το 1987συνεργάζονται γράφοντας και σκηνοθετώντας για το θέατρο, την  τηλεόραση (Τρεις Χάριτες, Το δις εξαμαρτείν) και τον κινηματογράφο (Safe Sex, Το κλάμα βγήκε από το Παράδεισο, Οξυγόνο, Αυστηρώς Κατάλληλο).  Έχουν επίσης διασκευάσει πληθώρα θεατρικών έργων. Φέτος βλέπουμε το θεατρικό έργο “Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα” που έγινε τηλεοπτική σειρά με πολύ μεγάλη επιτυχία στο MEGA.

Οι Παπαθανασίου και Ρέππας συμμετείχαν ακόμα με κείμενα τους  σε πολλές  θεατρικές επιθεωρήσεις και τηλεοπτικές εκπομπές  και  συνεργάστηκαν σε μουσικές παραστάσεις με την  Δήμητρα Γαλάνη,  τον Κώστα Μακεδόνα, τον Γιώργο Μαρίνο, την Μαρινέλλα και την Αφροδίτη Μάνου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Σχόλιο Evros-news.gr: Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αν αυτός ο κορυφαίος συμπατριώτης μας θεατρικός (και όχι μόνο) συγγραφέας και σκηνοθέτης από την Ορεστιάδα, με δεκαετίες προφοράς στον συγκεκριμένο χώροτιμήθηκε κάποια χρονιά στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ορεστιάδας που διοργανώνει ο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ”, δεν βρήκα κάτι. Αν όντως δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο, όταν έχουν τιμηθεί (και σωστά) πολλοί άλλοι συνάδερφοι του, επαναλαμβάνω εάν δεν έχει τιμηθεί από τους ανθρώπους της ιδιαίτερης πατρίδας του, είναι τεράστια παράληψη.