Συμμετοχή του Μουφτή Διδυμοτείχου στο 32ο Διεθνές Συνέδριο του Ανώτατου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων 

Ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, κ. Χαμζά Οσμάν, συμμετείχε ως ομιλητής στο 32ο Διεθνές Γενικό Συνέδριο του Ανωτάτου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων που έλαβε χώρα στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ήταν προσκεκλημένος του Υπουργού Βακουφίων και του Προέδρου Ανωτάτου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Dr. Mohamed Mokhtar Jom’ah,  εκπροσωπώντας την Ελληνική Πολιτεία στο συνέδριο που τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Abdulfettah Al-Sisii και πραγματοποιήθηκε από το Σάββατο 12 έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ο Υπουργός Βακουφίων και Επικεφαλής του Ανωτάτου Συμβουλίου Ισλαμικών Υποθέσεων, κ. Dr. Mohamed Mokhtar Jom’ah, προσέφερε στον Σοφολογιώτατο, την Πρώτη Έκδοση της Ερμηνείας του Ιερού Κορανίου στην Ελληνική Γλώσσα που τυπώθηκε το 2022 για πρώτη φορά από το Ανώτατο Συμβούλιο Ισλαμικών Υποθέσεων του Υπουργείου των Βακουφίων της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Επίσης, ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Διδυμοτείχου, πραγματοποίησε συναντήσεις με υπουργούς, μουφτήδες, καθηγητές, επιστήμονες, ερευνητές, συγγραφείς και στοχαστές από 50 και πλέον μουσουλμανικές και μη μουσουλμανικές χώρες που έλαβαν μέρος στο εν λόγω Διεθνές Συνέδριο.