Σουφλί: Στις 9 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα φερόμενα “ψευδή rapid test” στο φαρμακείο Πρωτοκκλησίου

Σουφλί: Στις 9 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη για τα φερόμενα “ψευδή rapid test” στο φαρμακείο Πρωτοκκλησίου

Διακόπηκε για τις 9 Μαρτίου 2022, η δίκη των 21 κατηγορουμένων της υπόθεσης με τις φερόμενες ψευδείς βεβαιώσεις rapid test που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δήλωνε στο σύστημα ΗΔΙΚΑ φαρμακείο που βρίσκεται στο χωριό Πρωτοκκλήσι Σουφλίου.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χρυσούλας Σαμουρίδου για την ΕΡΤ Ορεστιάδας, λίγα λεπτά μετά διεκόπη λόγω αδιαθεσίας μέλους της έδρας και συνεχίστηκε μία ώρα περίπου αργότερα, για να ξαναδιακόψει στις 4 το απόγευμα, αφού είχαν ολοκληρώσει τις πρώτες αγορεύσεις τους οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων και είχαν  καταθέσει ο αστυνομικός-μάρτυρας κατηγορίας και οι τρεις μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατηγορουμένων τα έγγραφα που κατατέθηκαν αποδεικνύουν ή ενισχύουν τους ισχυρισμούς περί αθωότητάς τους. “Στις 9 Μαρτίου η δίκη θα συνεχιστεί με τις απολογίες των κατηγορουμένων, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων, την πρόταση της κας Εισαγγελέως και την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου”, εξήγησε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, μετά τη διακοπή της δίκης, η συνήγορος υπεράσπισης των 19 εκ των 21 κατηγορουμένων. Η ίδια δήλωσε “αισιόδοξη” και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας “θα καταρριφθούν όλες οι κατηγορίες”. Πρόσθεσε επίσης ότι “τα test γινόταν κανονικά, η ανάρτηση των αποτελεσμάτων τους γίνονταν κανονικά και εμπρόθεσμα …”.

Υπενθυμίζεται ότι ως κατηγορούμενοι στην υπόθεση είχαν συλληφθεί στις 24 Νοεμβρίου 2021 οι πρώτοι 10, ανάμεσά τους και ο ιδιοκτήτης του Φαρμακείου, οι οποίοι την επόμενη ημέρα (25/11) προσήχθησαν στον Εισαγγελέα Ορεστιάδας και με την αυτόφωρη διαδικασία η υπόθεση εισήχθη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας. Ζητήθηκε και δόθηκε αναβολή για τις 26 Νοεμβρίου 2021, που η έδρα του δικαστηρίου έδωσε δεύτερη αναβολή για τις 8 Δεκεμβρίου 2021, ώστε να δοθεί χρόνος στους συνηγόρους υπεράσπισης να μελετήσουν τη δικογραφία. Στις 8 Δεκεμβρίου, οι δικηγόροι ζήτησαν τρίτη αναβολή, προκειμένου να έχουν περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούν, με την έδρα να αποδέχεται το αίτημα και να ορίζει δικάσιμο για τις 22 Φεβρουαρίου 2022, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η υπόθεση θα εκδικαστεί ενιαία, δηλαδή για τους 10 πρώτους που συνελήφθησαν όσο και για τους 11 που συμπεριλήφθηκαν στη συνέχεια στη δικογραφία.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας