Στο Σουφλί ιερούργησε χθες Ψυχοσάββατο ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Στο Σουφλί ιερούργησε χθες Ψυχοσάββατο ο Μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Σουφλίου ιερούργησε χθες Ψυχοσάββατο προ της Απόκρεω, «ἐν  μνήμην ἐπιτελοῦμεν πάντων τῶν ἀπ’ αἰῶνος κεκοιμημένων ὀρθοδόξων χριστιανῶν, πατέρων καί ἀδελφῶν ἡμῶν», ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια προέστη του Μνημοσύνου των Κεκοιμημένων, ενώ προς τούτοις, ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Σταύρου Κυρανούδη (1935-2022), κατά σάρκα πατρός του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους Κοσμά Σιμωνοπετρίτου. Ο κεκοιμημένος γεννημένος στο Σουφλί επί σειράν δεκαετιών υπηρέτησε ως δημοδιδάσκαλος στη Δαδιά και στη γενέτειρά του, όπου και δημιούργησε την δική του οικογένεια μετά της εκ Σουφλίου ωσαύτως διδασκαλίσσης Αρετής Θεοφίλου, μετά της οποία απέκτησε τέσσερα τέκνα.

Ο μακαριστός εμπνεόμενος από ιεραποστολικό ζήλο συνειργάσθη μετά της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου στις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις και σε άλλες πνευματικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας. Με το ήθος και την εργατικότητα του απέσπασε τον σεβασμό και την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών του.

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ο Σεβασμιώτατος κ.Δαμασκηνός μετέβη στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου και τέλεσε το καθιερωμένο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των κεκοιμημένων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας,