ΤΟΕΒ Φερών: Παραιτήθηκαν 6 νέα μέλη, ζητώντας πλήρη οικονομικό, διαχειριστικό έλεγχο προηγούμενων ετων

ΤΟΕΒ Φερών: Παραιτήθηκαν 6 νέα μέλη, ζητώντας πλήρη οικονομικό, διαχειριστικό έλεγχο προηγούμενων ετων

Κατέβαλλαν έντονη προσπάθεια να δώσουν λύσεις στα πολλά και μακροχρόνια προβλήματα του ΤΟΕΒ Φερων, εξι καινούργια μέλη που μπήκαν στην διοικηση, αλλά βλέποντας ότι κάποιοι δεν βοηθούν στην εξυγίανση του, προχώρησαν σε συγκεκριμένες ενεργειες.

Έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην εποπτική αρχή, ζητώντας πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο. Για να μην φορτωθούν τα λάθη, τις παραλείψεις και την ανικανότητα των προκατόχων τους, που ούτε την κατάχρηση 400 ευρώ από υπάλληλο τους δεν αντιλήφθηκαν.

Η ανακοίνωση των 6 μελών του ΤΟΕΒ Φερών αναφέρει:

“Έχοντας πλέον ολοκληρωμένη εικόνα για την οικονομική και διαχειριστική κατάσταση του ΤΟΕΒ και βιώνοντας έντονα την πίεση από τα συσωρευμένα προβλήματα του παρελθόντος ,είμαστε υποχρεωμένοι να δηλώσουμε στην διάθεση της εποπτικής αρχής την παραίτηση μας από το διοικητικό συμβούλιο και να ζητήσουμε την άμεση διενέργεια πλήρους και ολοκληρωμένου έλεγχου από την εποπτική αρχή αλλά και από ορκωτό λογιστή όλων των οικονομικών και διαχειριστικών δεδομένων του οργανισμού .

Επίσης ζητάμε την πλήρη εφαρμογή του νόμου για την εκκαθάριση όλου του οικονομικού αρχείου και γραπτή βεβαίωση από την εποπτική αρχή ότι όλα τα λάθη και παραβλέψεις των προηγούμενων διοικήσεων και εποπτικών αρχών δεν θα επιβαρύνουν ποινικά τις νέες διοικήσεις του οργανισμού αλλά ούτε και τους υπαλλήλους του οργανισμού οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν αλλά είναι υποχρεωμένοι να δώσουν λύσεις και να πάρουν όλη την ευθύνη για τα παρελθόντα προβλήματα.
Είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι για να αλλάξει ρότα ο οργανισμός πρέπει να γίνει πλήρης έλεγχος , δημοσιοποίηση των στοιχείων και ταυτόχρονα απόλυτη εφαρμογή του νόμου .
Εφόσον δεν γίνουν όλα αυτά εμείς ξεκαθαρίζουμε ότι όχι μόνον δεν πρόκειται να αποσύρουμε την παραίτηση μας αλλά θα δημοσιεύσουμε και όλα τα στοιχεία που έχουμε.
Είμαστε αποφασισμένοι με κανόνες διαφάνειας να αλλάξουμε τα πράγματα και να αναλάβουμε όλες τις ευθύνες που μας αναλογούν για την ανασυγκρότηση του οργανισμού αλλά ουδέποτε δεν πρόκειται να δεχτούμε να γίνουμε ο σάκος του μποξ όπου όλοι ανεξαιρέτως χτυπάνε και μάλιστα για προβλήματα και βάρη που δεν μας αναλογούν !

Πορτοκαλλίδης Βασιλης
Πορτοκαλλιδης Πασχαλης
Αλεξανδρής Κωνσταντίνος
Θεοφανίδης Παναγιώτης
Συρίδης Δημήτρης
Ιγνατιάδης Γιώργος