Αιματηρή εισβολή Ρωσίας: Έφτασαν ήδη και στην Ελλάδα Ουκρανοί πρόσφυγες

Αιματηρή εισβολή Ρωσίας: Έφτασαν ήδη και στην Ελλάδα Ουκρανοί πρόσφυγες

Έφτασαν ήδη και στην Ελλάδα Ουκρανοί πρόσφυγες, σε Θεσσαλονίκη αλλά και Αθήνα, προσπαθώντας να φύγουν μακριά από την πατρίδα τους μετά την αιματηρή εισβολή της Ρωσίας, που δεν διστάζει να σκοτώνει και αμάχους.

Πρόκειται για  ηλικιωμένους και γυναίκες με παιδιά, αφού οι άνδρες μέχρι 60 χρόνων μένουν στην χώρα τους για να πολεμήσουν. Στο κέντρο της Αθήνας έφτασαν το βράδυ της Δευτέρας 120 Ουκρανοί από την Τερνοπόλ της δυτικής Ουκρανίας, με δύο πούλμαν. Οι Ουκρανοί εγκατέλειψαν τη χώρα τους την ώρα που μένονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε ουκρανικές και ρωσικές δυνάμεις με σκοπό να βρεθούν κοντά στους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι μένουν στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι είναι συγκινημένοι καθώς απέφυγαν τις συγκρούσεις, ενώ κάποιοι άλλοι εξ’ αυτών δήλωσαν ότι η σκέψη τους είναι στην Ουκρανία όπου έχουν μείνει οι δικοί τους άνθρωποι.

Ο ιδιοκτήτης των πούλμαν από την πλευρά του υποστήριξε πως όσο θα το επιτρέπουν οι συνθήκες θα μεταβαίνουν στην Ουκρανία για να απεγκλωβίζουν κόσμο από την εμπόλεμη ζώνη.

Πηγή: protothema.gr

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*