ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… πίτες, τα “ξεκατινιάσματα” στη Ν.Δ και τα σπουδαία έργα που δεν προβάλλονται

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι… πίτες, τα “ξεκατινιάσματα” στη Ν.Δ και τα σπουδαία έργα που δεν προβάλλονται

Με αφορμή την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη δημιουργία και δεύτερου σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, μία προοπτική που αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο ενεργειακά αλλά και γεωπολιτικά στην περιοχή μας, μου ήρθαν στο μυαλό κάποια πράγματα που σκέφτομαι εδώ και μέρες να γράψω.

Επειδή όμως χρειαζόταν αρκετός χρόνος και προέκυψαν οι ραγδαίες εξελίξεις με την αιματηρή εισβολή του…ξανθού γένους στην Ουκρανία και τις δολοφονίες αμάχων, παιδιών και Ελλήνων ομογενών από τους ομόδοξους Χριστιανούς Ορθόδοξους του Πούτιν, δεν πρόλαβα. Αρχικά, έχουμε ως δεδομένο ότι ο πρώτος σταθμός LΝG της Αλεξανδρούπολης προβλέπεται να λειτουργήσει ως τα τέλη του 2023.

Μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την απόφαση της Ευρώπης να κάνει συγκεκριμένες κινήσεις για την απαγκίστρωση της και την μεγάλη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, σίγουρα ο δεύτερος σταθμός υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα σημαντικό και αρκετά θετικό γεγονός για τον Έβρο.

Ξεκίνησε η Ανατολική Περιφερειακή Οδός

και κανείς δεν… ασχολείται στην Κυβέρνηση

Το θέμα όμως είναι ότι μπορεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνει σημαντικές, σοβαρές και συγκεκριμένες επιλογές και να τις υλοποιεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης για την οποία συζητάμε, αλλά ως Κυβέρνηση και ως κόμμα, κεντρικά αλλά κυρίως τοπικά, δεν φροντίζει αυτές να τις προβάλει, να τις επικοινωνήσει στον κόσμο της περιοχής, έτσι ώστε να τις αντιληφθεί και να τις καταλάβει.

Και εξηγώ συγκεκριμένα τι εννοώ. Εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε η κατασκευή ενός εμφατικού, σπουδαίου και υπεραπαραίτητου έργου που είχε… βαλτώσει επί δεκαετίες και το οποίο προβλέπεται να δώσει μεγάλη κυκλοφοριακή “ανάσα” στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και να βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Αναφέρομαι στην κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού, η οποία ήδη ξεκίνησε να κατασκευάζεται, αφού και οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις έγιναν αν και επί πολλά χρόνια είχαν κολλήσει και η σύνδεση του λιμανιού βασικά και του αεροδρομίου σε δεύτερο βαθμό με την Εγνατία Οδό, θα γίνει πραγματικότητα. Με την δημιουργία ενός οδικού, θαλάσσιου και αεροπορικού δικτύου απόλυτα συνδεδεμένου.

Η ανάρτηση του Κώστα Καραμανλή

και το δημόσιο… ξεκατίνιασμα Κελέτση

Ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, έκανε λοιπόν μία ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του έργου και το γεγονός ότι την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε όχι μόνο να το ξεμπλοκάρει ενώ επί πολλά χρόνια είχε “παγώσει” αλλά και το υλοποιεί.
Κι όμως. Την ανάρτηση του αυτή κανένας από τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο δεν έκρινε σκόπιμο να την κοινοποιήσει, αλλά ούτε και τα άλλα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Αντίθετα, ο Σταύρος Κελέτσης… ξεκατινιάσματα δημοσίως στην επίσημη σελίδα της Νομαρχιακής Έβρου της Ν.Δ, της ΔΕΕΠ δηλαδή, επειδή δεν τον κάλεσαν… στο κοπή το πίτα.

Σε μια εκδήλωση δηλαδή όπου 10-15 κομματικά στελέχη έκοψαν την πίτα της με τον πρόεδρο Άκη Παρασκευόπουλο. Επίσης, ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης από την πλευρά του… διαφημίζει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” που ο ίδιος φυσικά… πάσαρε, όπου αναφέρεται ότι συμβάλλει στην… αποκέντρωση, επειδή μετέφερε το πολιτικό του γραφείο από το Διδυμότειχο στο χωριό του… Ισαάκιο.

Το είχε δηλαδή ως τώρα στο Διδυμότειχο και πλήρωνε ενοίκιο και το μετέφερε στο πατρικό του τρία-τέσσερα χιλιόμετρα δίπλα κα αυτό το… διαφημίζει ως αποκέντρωση ο κ.Δημοσχάκης. Όσον για τον τρίτο βουλευτή, τον Χρήστο Δερμεντζόπουλο, αυτός επέλεξε να προβάλει τη συμμετοχή τους στα μνημόσυνα για τους αστυνομικούς και στρατιωτικούς το Ψυχοσάββατο.

Η Αλεξανδρούπολη απέκτησε φυσικό αέριο

και αυτό που κυριαρχεί είναι γκρίνιες, παράπονα

Φυσικά και καλά έκανε που πήγε στο Διδυμότειχο και την Αλεξανδρούπολη όπου έγιναν, αλλά αν δεν αν δεν κοινοποιεί αυτός και οι συνάδερφοι του την ανάρτηση του υπουργού Κώστα Καραμανλή γι’ αυτό το σπουδαίο έργο για την Αλεξανδρούπολη και όλη την περιοχή έργο, τότε πως θα το πληροφορηθεί ο κόσμος;

Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι επισπεύσθηκαν οι διαδικασίες λόγω της παρουσίας και της χρησιμοποίησης του λιμανιού από τους Αμερικανούς, όπως είχε γίνει και με την εκβάθυνση του λιμανιού παλαιότερα, αλλά η ουσία είναι ότι πράγματα και έργα που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες, προχωρούν και υλοποιούνται με αυτή την Κυβέρνηση.

Κι ακόμα ένα πολύ σημαντικό έργο που επίσης υλοποιείται στην Αλεξανδρούπολη, είναι το δίκτυο φυσικού αερίου. Ήδη μάλιστα άρχισαν να γίνονται οι πρώτες συνδέσεις με το δίκτυο φυσικού αερίου. Κι όμως, όχι μόνο έχει περάσει απαρατήρητο για την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου γενικότερα, αλλά αντίθετα αυτό που κυριαρχεί είναι η γκρίνια και τα παράπονα από κάποιους, για τα σκαψίματα και την ταλαιπωρία.

Καμιά καμπάνια ενημέρωσης του κόσμου

Αυτό λοιπόν το σπουδαίο γεγονός, ότι επιτέλους η Αλεξανδρούπολη αλλά και η Ορεστιάδα όπου ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου, αποκτούν πρόσβαση στην συγκεκριμένη ενέργεια, που μπορεί πρόσκαιρα και λόγω των εξελίξεων αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία να είναι να έχει ανέβει η τιμή του, περνάει σχεδόν απαρατήρητο.

Γιατί με τη δημιουργία δύο σταθμών υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, θα είναι πολύ φθηνότερη ενέργεια από άλλες επιλογές. Όμως το κυβερνών κόμμα, τόσο τοπικά όσο και κεντρικά… δεν ασχολείται. Αλλά εδώ δεν ασχολείται η κρατική εταιρεία ΔΕΔΑ που το υλοποιεί και θα έπρεπε να το προβάλλει για να βρει πελάτες.

Καμιά καμπάνια προβολής του έργου και ενημέρωσης του κόσμου, για να πληροφορηθεί ότι η ταλαιπωρία με τα σκαψίματα θα είναι προσωρινή, αλλά το κέρδος του μόνιμο. Σε δύο βασικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης στην περιοχή και σημαντικά  έργα που αναβαθμίζουν την Αλεξανδρούπολη, δεν δίνεται η ανάλογη προβολή. Κι αυτό είναι φανερό ότι δεν το καταλαβαίνουν στο κυβερνών κόμμα.

Νομίζουν ότι τα αθηναϊκά ΜΜΕ θα τους βοηθήσουν

Νομίζουν ότι όταν έρθουν οι εκλογές, θα κερδίσουν επειδή θα τους “παίζουν” τα κεντρικά ΜΜΕ και δεν καταλαβαίνουν ότι ούτε ο ΣΚΑΪ, ούτε ο ΑΝΤ1 και κανένα άλλο αθηναϊκό κανάλι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με όλα αυτά που υλοποιούνται στον τόπο μας. Δεν τους ενδιαφέρουν τα περιφερειακά μέσα του Έβρου, της περιοχής και της Θράκης γενικότερα, αν και η υπεύθυνη για αυτά σε κόμμα και Κυβέρνηση, η Έλενα Σώκου, είναι από τον Έβρο.

Όταν λοιπόν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φροντίζει να προβάλει, μέσα από τα στελέχη της κεντρικά και τοπικά όλα αυτά που κάνει, όταν στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα γίνουν με απλή αναλογική τις τέσσερις έδρες του Έβρου θα μοιραστούν από ΜΙΑ, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Βελόπουλος και ΠΑΣΟΚ, μετά μην παριστάνουν τους… έκπληκτους τόσο τοπικά όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υ.Γ: Για το άλλο επικοινωνιακό αλλά και “έγκλημα” ουσίας, να έρθει δηλαδή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη για να παραλάβει μια πλακέτα από την Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών, ένα ανύπαρκτο σωματείο, όταν επί μήνες… σνομπάρει την Ορεστιάδα δεν δεν βγαίνει ούτε σε τηλεδιάσκεψη να εξηγήσει όσα γίνονται στο Φυλάκιο, θα τα πούμε πιο αναλυτικά και μόνο για την συγκεκριμένη προκλητική απόφαση.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

2 Σχόλια

  1. Στέφανος Βασιλειαδης

    Πολλη στεναχωρια με την διαφημιση της ΝΔ. Αγαπητε Ναρκαλιευτη ειχες τις ιδιες ανησυχίες και οταν μας χρεοκοπησε η ΝΔ ή ειχες κατηγορησει τον ΓΑΠ με 4 μηνες στην κυβερνηση;

    • Κατ’ αρχάς την εποχή που λες δεν υπήρχε το Evros-news.gr, αλλά ως προσωπικές απόψεις πολλές φορές τις έχω διατυπώσει ότι επί Κυβέρνησης Καραμανλή είχε ξεφύγει η κατάσταση και ο Γιωργάκης που τον βρήκαν… χαζό και του τα φόρτωσαν, αντί να αντιμετωπίσει σοβαρά την κατάσταση, μόλις βγήκε άρχισε να μοιράζει επιδόματα

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*