Σουφλί: Εγκρίθηκαν έργα ύψους 1.500.000 € για εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου, απ’ το υπουργείο Παιδείας

Σουφλί: Εγκρίθηκαν έργα ύψους 1.500.000 € για εκπαιδευτικές υποδομές του δήμου, απ’ το υπουργείο Παιδείας

Άλλη μια σημαντική θετική εξέλιξη για τον δήμο Σουφλίου, με χρηματοδότηση έργων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που αφορούν την Μαθητική Εστία και τους χώρους που θα λειτουργήσει το ΔΙΕΚ Σηρτροφίας-Μεταξουργίας, υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως ενημερώνει με δελτίο Τύπου ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Χρήστος Δερμεντζόπουλος:

“Τον Πρόεδρο του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) Κώστα Δέρβο, επισκέφτηκε ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Δερμεντζόπουλος την Τετάρτη 02/03.

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση των αναγκών και των προβλημάτων της περιφερειακής ενότητας Έβρου, όσον αφορά το Ίδρυμα και οι προτεραιότητες που πρέπει  να τεθούν για την επίλυση τους.

Συγκεκριμένα, σε συνεννόηση με τη Δημοτική αρχή του Δήμου Σουφλίου και τον Δήμαρχο Παναγιώτη Καλακίκο, συζητήθηκαν και ανακοινώθηκαν σημαντικά έργα που αφορούν την αναβάθμιση εκπαιδευτικών υποδομών στο Δήμο Σουφλίου.

Πρόκειται για:

  1. Την κτιριακή αναβάθμιση της Μαθητικής Εστίας Σουφλίου, προϋπολογισμού ύψους 1.000.000 ευρώ.
  2. Την κτιριακή αναβάθμιση και την αναβάθμιση του εξοπλισμού του θεματικού ΔΙΕΚ Σουφλίου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Ο προϋπολογισμός της κτιριακής αναβάθμισης μόνο, αναμένεται να φτάσει τις 500.000 Ευρώ.

Τέλος, εξετάστηκε η δυνατότητα συμμετοχής δημοσίων και ιδιωτικών φορέων του νομού Έβρου στα προγράμματα που υλοποιεί το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, με τον Πρόεδρο Κώστα Δέρβο να προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα”.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*