ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, τα χρίσματα και τα… επιχρίσματα κάποιων

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, τα χρίσματα και τα… επιχρίσματα κάποιων

Όσο μειώνεται ο χρόνος για την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών το 2023, τόσο αυξάνονται και οι ζυμώσεις, συναντήσεις και οι πληροφορίες για τους υποψήφιους δημάρχους στο νομό Έβρου και κυρίως στην Αλεξανδρούπολη.

Βέβαια στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου και μεγαλύτερη πόλη της Θράκης, που έχει καταστεί πλέον ενεργειακός και γεωπολιτικός κόμβος και αυτό ιδιαίτερα μετά τις δραματικές εξελίξεις με την αιματηρή εισβολή των Ρώσων του Πούτιν στην Ουκρανία το αντιλαμβάνονται οι πάντες, αρκετοί θεωρούν και δεν έχουν άδικο ότι θα παίξει καθοριστικό ρόλο το χρίσμα ή απλά η στήριξη που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία σε κάποιον υποψήφιο.
Μάλιστα το πιθανό χρίσμα, το χρησιμοποιούν κάποιοι και ως επίχρισμα, σοβάτισμα δηλαδή, για να καλύψουν τις σκέψεις, τα σχέδιά και τους στόχους τους, είτε για το δήμο Αλεξανδρούπολης, είτε για την Περιφέρεια ή ακόμα και για το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος στο νομό.
Να θυμίσουμε ότι το 2019 η Ν.Δ. έδωσε την στήριξη της μόνο για το δήμο Αλεξανδρούπολης και αυτή ήταν στον πρώην δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Αποδείχθηκε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να επανεκλεγεί για τρίτη θητεία, μια και τα δικά του λάθη έφεραν τον Γιάννη Ζαμπούκη με το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής 2 Ιουνίου.
Κάποιοι φαίνεται… παρέσυραν τον κ.Λαμπάκη να ζητήσει στήριξη και από τον ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε Κυβέρνηση και αυτό ήταν ένας από τους λόγους να χάσει στις εκλογές, αφού… πήραν ανάποδες δεξιοί ψηφοφόροι και μαζί με κάποια άλλα παράπονα που είχαν απ’ την δημαρχιακή του θητεία, έφεραν τον κ.Ζαμπούκη στη δημοτική αρχή.

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα για

τον… διαφορετικό Λαμπάκη

Τα δεδομένα βέβαια για τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης έχουν πλέον αλλάξει. Αν και πολλοί προεξοφλούσαν ότι η παράταξη του θα διαλυθεί, ο ίδιος απογοητευμένος επειδή έχασε την δημαρχιακή καρέκλα θα τα παρατήσει και δεν θα ξαναδιεκδικήσει την επιστροφή του στον δήμο, οι εξελίξεις έδειξαν ότι συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, παρά το ισχυρό αρχικό σοκ και απογοήτευση, όπως άλλωστε και ο ίδιος με δηλώσεις του παραδέχθηκε.
Προς την κατεύθυνση να… μην σηκώσει κεφάλι, προσπάθησε να συμβάλλει και ο νυν δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης. “Πλησίασε” και κατάφερε να πάρει με το μέρος του αρχικά τον Πρόεδρο της Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ναϊτίδη που είχε εκλεγεί με την παράταξη Λαμπάκη και στην συνέχεια τον Σάββα Σεφεριάδη, με… δέλεαρ την θέση του Αντιδημάρχου που του έδωσε.
Όμως ο Βαγγέλης Λαμπάκης εμφανίζοντας ένα διαφορετικό πλέον… πρόσωπο στη δημόσια συμπεριφορά και στάση του, τελικά διατήρησε την παράταξη του, λόγω και της δεδομένης αυτοδιοικητικής εμπειρίας του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά… ανταπέδωσε στον σημερινό δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, αφού έκανε κάποιες κινήσεις και προσεταιρίστηκε παρατάξεις ή και πρόσωπα που είναι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Είναι… κυρίαρχος στο δημοτικό συμβούλιο
Όπως η παράταξη Μυτιληνού, το αυτοδιοικητικό ΤΙΠΟΤΑ Παύλος Μιχαηλίδης και οι Δημήτρης Κολιός, Κυριάκος Αραμπατζής και Γιώργος Κυζιρίδης, με αποτέλεσμα να έχει την πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο. Έτσι επιβάλλει τους δικούς του όρους στις συνεδριάσεις και τις εξελίξεις και είναι κυρίαρχος ακόμα και στην λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, αν και αντιπολίτευση.
Επίσης, δεν μπορεί να μην παρατηρήσει κάποιος ότι εμφανίζει μία εντελώς διαφορετική συμπεριφορά, από το αλαζονικό, υπεροπτικό ύφος και πρόσωπο που είχε και ουσιαστικά του στοίχισε και την μη επανεκλογή του. Έχει περιορίσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τις συνεντεύξεις του και σε όσες δίνει είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.
Δεν ανεβάζει τους τόνους και κυρίως δεν κάνει χαρακτηρισμούς και προσωπικές επιθέσεις που σε τελική ανάλυση λειτουργούν αρνητικά για τον ίδιο. Εκείνα τα… περίφημα “δεν θα τον αφήσω σε χλωρό κλαρί” για τον δικό μας, τον Κώστα Πιτιακούδη για παράδειγμα, αποτελούν παρελθόν.
Α, μια και το ανέφερα και επειδή διάφοροι στην Αλεξανδρούπολη διαδίδουν τις γνωστές ανοησίες, κρίνοντας προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Σε καμιά απόσυρση των αγωγών και μηνύσεων που είχε κάνει στον υπεύθυνο του Evros-news.gr δεν προχώρησε ο κ.Λαμπάκης Αναβολή για τον Μάιο δόθηκε απλά από το δικαστήριο.
Είναι λοιπόν δεδομένο πως ο Βαγγέλης Λαμπάκης θα είναι ένας από τους υποψηφίους και το 2023 και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει και κάποια νέα, “φρέσκα” πρόσωπα που θα ενταχθούν στην παράταξη του. Τα ονόματα κρατούνται μυστικά από το στενό επιτελείο του, αφού κάποιοι απ’ την παράταξη… δεν κρατιούνται και τα κυκλοφορούν αμέσως για να… πουλήσουν εκδούλευση στα ΜΜΕ.
Θα ξαναείναι υποψήφιος και ο Ζαμπούκης
Με βάση όσα υπάρχουν μέχρι τώρα και παρά τις… απώλειες με τις διαγραφές ή τις αποχωρήσεις των Κολιού, Αραμπατζή, Κυριρίδη και ο σημερινός δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης αναμένεται να είναι υποψήφιος. Βέβαια ο κόσμος που τον ψήφισε τη δεύτερη Κυριακή και τον ανέδειξε δήμαρχο, μόνο ευχαριστημένος δεν μπορεί να είναι από την θητεία του.
Περίμενε πολύ περισσότερα πράγματα από αυτόν και τη δημοτική του αρχή και μέχρι τώρα δεν τα είδε. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι συνήθως ο κόσμος δίνει πάντα μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν που εκλέγεται αρχικά δήμαρχος και αυτό κάνει και τον ίδιο να πιστεύει ότι έχει πιθανότητες να ξαναεκλεγεί.
Προφανώς δεν υπολογίζουν ότι μπορεί οι υπόλοιποι υποψήφιοι να έχουν πλεονεκτήματα που θα στερήσουν μία τέτοια ευκαιρία από τον κ.Ζαμπούκη. Μια διέξοδος βέβαια γι’ αυτόν θα ήταν να μπει υποψήφιος στις εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ, στον χώρο του οποίου και ανήκει, αλλά και είχε την στήριξη στις εκλογές του 2019.
Μια… διέξοδος το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ
Άλλωστε από κάποια απ’ τα πρόσωπα που ακούγονται για το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ-Ελιά ή όπως αλλιώς λέγεται το συγκεκριμένο κόμμα, μετά και την εκλογή του νέου προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη, σαφώς είναι πιο αναγνωρίσιμος σε όλο το νομό Έβρου και έχει προβάδισμα, άσχετα αν για τους περισσότερους δεν θεωρείται πετυχημένος ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.
Όταν δηλαδή ακούμε ότι υποψήφιοι θα είναι ο Λευτέρης Χαμαλίδης, που δεν έχει επιδείξει κάτι ιδιαίτερο ή ουσιαστικό ως κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα ή παρέμβαση στα τεκταινόμενα και στις εξελίξεις του νομού ή και ο περιφερειακός σύμβουλος του Τάκη (Τάκης, Τάκη, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη, ο Σταύρος Βαβίας, τότε ο Ζαμπούκης έχει πιθανότητες πολύ μεγαλύτερες,
Ο Βαβίας για παράδειγμα, ακόμα και όταν είχε θεσμικό ρόλο επί του προηγούμενου περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ήταν ένας… άχρωμος, άοσμος και ανύπαρκτος γενικά, που… πέρασε και δεν ακούμπησε, αν και τον αγροτικό τομέα υποτίθεται τον γνωρίζει λόγω της επαγγελματικής του ενασχόλησης.
Ακόμα, αν τον ακούσει κάποιος να μιλάει, δεν βγάζει νόημα από τα ακαταλαβίστικα που λέει. Μιλάμε ότι ακόμα και ο περίφημος Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, που στο video το οποίο υπάρχει στο youtube, δεν καταλαβαίνεις τι λέει, φαντάζει… τέρας ευφράδειας μπροστά στον Σταύρο τον Βαβία. Γι’ αυτό σας λέω ότι ο κ.Ζαμπούκης έχει προβάδισμα αν είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ που τουλάχιστον στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την απλή αναλογική, διεκδικεί έδρα στον Έβρο.
Θέλει ο Μυτιληνός, αλλά ο νέος νόμος φέρνει δυσκολίες
Από τους άλλους επικεφαλής των παρατάξεων της Αλεξανδρούπολης, είναι άγνωστο τι θα πράξει ο Βαγγέλης Μυτιληνός. Ο ίδιος σίγουρα θέλει να είναι ξανά υποψήφιος, αλλά σίγουρα τα πράγματα και για τον ίδιο και για οποιοδήποτε άλλο θέλει να διεκδικήσει το δήμο Αλεξανδρούπολης ή οποιονδήποτε άλλο, είναι πολύ πιο δύσκολο από το 2019.
Ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση απαιτεί πάρα πολλούς υποψηφίους στην πόλη και τους διάφορους οικισμούς κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο αν μπορούν  να εξασφαλίσουν όσοι ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν την εκλογή τους ως δήμαρχοι. Πάντως ο κ.Μυτιληνός βέβαια επιμένει πως θα είναι ξανά υποψήφιος και μάλιστα κάνει κινήσεις για να συγκεντρώσει υποψηφίους.
Αυτός που μέχρι τώρα, αν και δεν βρίσκεται στον δημοτικό συμβούλιο κινείται ήδη αθόρυβα και χωρίς να εμφανίζεται στην επικαιρότητα με δηλώσεις ή τοποθετήσεις, κάτι που σίγουρα αποτελεί μία έξυπνη τακτική, να αφήνεις δηλαδή τους υπάρχοντες να φθείρονται όπως για παράδειγμα με την “εικόνα” στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που διακόπηκε γιατί έγινε μπάχαλο, είναι ο Δημήτρης Καραβασίλης.
Ο Καραβασίλης κινείται μεθοδικά και αθόρυβα
Ο μάνατζερ του κορυφαίου τουριστικού συγκροτήματος της πόλης “Astir-Εγνατία” έχοντας δίπλα του κάποιους πρώην δημοτικούς συμβούλους, κάνει εδώ και μήνες συναντήσεις, συζητήσεις και επαφές με άτομα που θέλει να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του. Κάποια από αυτά μάλιστα… άφθαρτα και χωρίς προηγούμενη ανάμιξη στην αυτοδιοίκηση, αλλά με αντίκρισμα στην τοπική κοινωνία που θα μπορέσουν να τους φέρουν ψήφους.
Δείχνει για πρώτη φορά αποφασισμένος να διεκδικήσει την εκλογή του και παρότι δεν έχει κάνει την παραμικρή δημόσια δήλωση, προχωράει όπως λέει στους στενούς του συνεργάτες τον προγραμματισμό. Δεν τον προβληματίζει το γεγονός ότι άτομα όπως ο Λάκης Κιτσικίδης με τους οποίους συζητάει, είναι πρόσωπα της απολύτου εμπιστοσύνης του αποτυχημένου υποψήφιου Περιφερειάρχη Τάκη (Τάκης, Τάξης, οέ,οέ,οέ) Τοψίδη.
Όταν λοιπόν του επισημαίνουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τον “αδειάσουν” αν αποφασίσει αυτός να… μετακομίσει στον δήμο, η απάντηση είναι ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Ο Καραβασίλης και όσοι είναι δίπλα του, λένε μάλιστα το χαρακτηριστικό: “Εδώ βγήκε δήμαρχος ο Ζαμπούκης, δεν θα μπορέσει να εκλεγεί αυτός”;
 Όπως πάντα, ο Πέτροβιτς αφήνει “ανοιχτό” το θέμα
Από κει και πέρα, ερωτηματικά αποτελούν οι στάσεις τεσσάρων προσώπων που ανήκουν στον χώρο της κεντροδεξιάς παράταξης και θα ήθελαν το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος. Πολλά για παράδειγμα εξαρτηθούν από τι θα επιλέξει να κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο ίδιος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του αφήνει… ανοιχτό και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μετακομίσει στον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Μάλιστα κάνει επαφές στην Αθήνα για το ενδεχόμενο να πάρει το χρίσμα, αλλά την ίδια στιγμή επίσης προσπαθεί να δημιουργεί επικοινωνιακές εντυπώσεις και για το ενδεχόμενο να είναι σε μία από τις θέσεις του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. για τον Έβρο, στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αν και κατάφερε ήδη να κάνει… έξαλλους και κυριολεκτικά… μπαρούτι, τους τρεις νυν βουλευτές του κόμματος.
Πως; Με την… κουτοπόνηρη ενέργεια να πάει στο γραφείο της Ντόρας Μπακογιάννη μαζί με τον βουλευτή Αθηνών Δημήτρη Καιρίδη (αδερφού του εργολάβου που παίρνει αρκετά δημόσια έργα και στο νομό Έβρου) και να την αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα, γράφοντας ότι ο Καιρίδης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στα κίνητρα που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος για τον Έβρο.
“Άδειασε” έτσι εν ψυχρώ τους νυν βουλευτές Χρήστο Δερμεντζόπουλο, Τάσο Δημοσχάκη και Σταύρο Κελέτση, που μπορεί να μην το έδειξαν, αλλά όταν γίνουν αυτοδιοικητικές εκλογές και  ο κ.Πέτροβιτς είναι υποψήφιος στην Περιφέρεια ΑΜΘ ή τον δήμο Αλεξανδρούπολης, θα το… καταλάβει στις ψήφους που θα πάρει.
Βέβαια κάποιοι που γνωρίζουν καλά χρόνια τώρα τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, υποστηρίζουν ότι ο “χαχανούλης” όπως τον “βάφτισε” ο συνάδερφος του πρώην Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης επειδή μονίμως χαμογελάει, όλα αυτά για το κομματικό  χρίσμα τα χρησιμοποιεί ως… επίχρισμα, σοβάτισμα δηλαδή, για να καλύψει απλά την δεδομένη απόφαση του να είναι και πάλι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης και να “δέσει” την επανεκλογή του.
 Θα εξαρτηθεί απ’ την πώληση
του ΟΛΑ για Χατζημιχαήλ
Ο επόμενος που αποτελεί επίσης ένα ερωτηματικό, είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ. Από τη στιγμή που δεν παραιτήθηκε από τη θέση του, δεν έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος για βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές. Όμως η περίπτωση να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, υπάρχει πάντα στο μυαλό του.
Ήδη γνωρίζουμε πως κάνει κάποιες βολιδοσκοπήσεις και κρούσεις, ενώ για τη στάση του πολλά θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στο διαγωνισμό παραχώρησης από το ΤΑΙΠΕΔ του ΟΛΑ. Όταν δηλαδή τον ερχόμενο Μάιο ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο επενδυτής που θα επιλεγεί να πάρει το 67% του λιμανιού Αλεξανδρούπολης και ο νέος επενδυτής αποφασίσει αν θα το κρατήσει τη διοίκηση.  Ανάλογα με τις εξελίξεις, ο κ.Χατζημιχαήλ  θα αποφασίσει αν θα ρισκάρει πιθανή υποψηφιότητά του.
 Ο Ρούφος και… έτερος “κοντός”
Υπάρχει και ο Βαγγέλης Ρούφος, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που επίσης δεν παραιτήθηκε τη θέση του. Άρα δεν θα μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής και αυτός. Να θυμίσουμε ότι το 2019 ενώ είχε ξεκινήσει κινήσεις για να είναι υποψήφιος δήμαρχος, τελικά υπαναχώρησε. Τώρα αφήνει πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα το 2023.
Κάνει και αυτός επαφές, συζητήσεις, συναντήσεις, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν και μάλλον έχουν δίκιο, πως ούτε ούτε και τώρα θα το τολμήσει. Απλά το κάνει έτσι ώστε αν ξαναεκλεγεί Κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, είτε να παραμείνει στη θέση που είναι σήμερα ή να πάρει κάποια άλλη κρατική θέση.
Κι επειδή μιλάμε για τον Βαγγέλη Ρούφο, τον “κοντό” όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά κάποιοι φίλοι του, θυμήθηκα το τραγούδι της συγχωρεμένης Ρίτας Σακελλαρίου, εκείνο το περίφημο “είναι γάτα είναι γάτα, ο κοντός με τη γραβάτα”.

Μαθαίνω λοιπόν ότι ένας άλλος… κοντός, πολύ γνωστός στην πόλη και με θεσμικό ρόλο, κινείται πολύ αθόρυβα στο παρασκήνιο τον τελευταίο καιρό, με συναντήσεις, συζητήσεις, κρούσεις η εξακρίβωση προθέσεων, ανθρώπων από αρκετούς χώρους, έτσι ώστε αν κρίνει ότι έχει πιθανότητες εκλογής, να… βγει μπροστά για υποψήφιος δήμαρχος.
Μέχρι τώρα μάλιστα, έχει καταφέρει να βάλει… ΑΣΠΙδα κρύβοντας αυτές τις κινήσεις του και να μην έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστές. Το σίγουρο είναι ότι… άνοιξε η όρεξη και σε αυτόν, αφού όπως λένε και οι συνεργάτες του Καραβασίλη, “εδώ βγήκε δήμαρχος ο Ζαμπούκης, γιατί να μην το καταφέρει και αυτός”.
Ο Κολιός θέλει μόνο να προσφέρει
χωρίς κανένα… αντάλλαγμα
Κάποια στιγμή ακούστηκε και το όνομα του πρώην Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Κολιού, τον οποίο διέγραψε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, πως δεν θα έλεγε όχι σε μια πιθανή υποψηφιότητα του ως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Με την επικοινωνιακή στήριξη μάλιστα ενός Think tank (έτσι λένε στο… Παλιούρι Διδυμοτείχου την ¨δεξαμενή σκέψης”) δυο κολλητών του, το οποίο αναζητά μαθαίνω “πελάτες” στους υποψήφιους δημάρχους και όχι μόνο.
Ενδεχόμενο όμως τέτοιας υποψηφιότητας Κολιού, μάλλον θα πρέπει να αποκλειστεί. Άλλωστε ο δημοσιογράφος και ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος, το μοναδικό που θέλει είναι να… προσφέρει στην πόλη από οποιοδήποτε πόστο ή ρόλο και όχι να γίνει δήμαρχος.
Όπως εξάλλου το έκανε και επί δημαρχίας Τριαντάφυλλου Αρβανιτίδη παλαιότερα, αλλά και επί Γιάννη Ζαμπούκη το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ο Κολιός στήριξε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος μαζί τους, μόνο και μόνο από… διάθεση προσφοράς στην πόλη και τον δήμο. Χωρίς το… ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ είτε προεκλογικά, είτε μετά την εκλογή του.
Ούτε απαίτησε από τον σημερινό δήμαρχο οποιαδήποτε έμμισθη θέση. Ακόμα και όταν έστειλε επιστολή στον Γιάννη Ζαμπούκη και βάση όσων έλεγε φαινόταν να… απαιτεί την θέση του Προέδρου της ΔΕΥΑΑ με παράλληλο διορισμό του πρόσκαιρα “κολλητού” του Κυριάκου Αραμπατζη ως Αντιπροέδρου, καθαρά από διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο το έκανε. Χωρίς, επαναλαμβάνουμε, το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα.
Τέλος, για να μην αγχώνονται ή να… χάνουν τον ύπνο τους ορισμένοι και να τους… ζώνουν τα φίδια, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ και νυν Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Τσώνης, δεν ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης. Θα ξαναείναι υποψήφιος με την παράταξη του Χρήστ0υ Μέτιου στο νομό Έβρου.

Ο… Ναρκαλιευτής