Σουφλί: Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου σε Τμήμα αλλά και κτιριακά, ζητά ο δήμαρχος Π. Καλακίκος

Σουφλί: Αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου σε Τμήμα αλλά και κτιριακά, ζητά ο δήμαρχος Π. Καλακίκος

Την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σουφλίου σε Τμήμα αλλά και των κτιριακών εγκαταστάσεων του, διεκδικεί από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων απ’ τη δημοτική του αρχή ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος.

Με αφορμή σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία, ζητούν την αναβάθμιση του κτιρίου, ο κ.Καλακίκος μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας επεσήμανε ότι έχει ήδη τεθεί από τον δήμο Σουφλίου επανειλημμένα το συγκεκριμένο θέμα στις αρμόδιες Υπηρεσίες αλλά και τα υπουργεία. Όχι μόνο για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τους Πυροσβέστες και τα οχήματα τους, αλλά και την δημιουργία Πυροσβεστικού Τμήματος αντί του κλιμακίου που υπάρχει τώρα.

Σ’ αυτό μάλιστα τα επιχειρήματα που επικαλείται και ο ίδιος ο Παναγιώτης Καλακίκος, είναι πολλά και σημαντικά. “Διεκδικούμε η αναβάθμιση του Κλιμακίου αφού έχουμε την μεγαλύτερη σε έκταση δασώδη (περιοχή Λευκίμμη -Δαδιά), που απαιτεί ιδιαίτερη ασφάλεια φροντίδα και σωστή επάνδρωση. Υπάρχει όπως όλοι γνωρίζουν το προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς-Λευκίμμης με τα σπάνια αρπακτικά και δεν είναι δυνατόν να μην λαμβάνεται αυτό υπόψη.

Επίσης, στις προσπάθειες ανάδειξης της περιοχής εντάσσεται και η αναβάθμιση του Πυροσβεστικού κλιμακίου, αλλά και η διεκδίκηση ανάλογων χρηματικών ποσών για την πυροπροστασία της. Τώρα που ο δήμος Σουφλίου εντάχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού στους εναλλακτικούς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως ως Best Tourism Village και τα δάση και οι μοναδική τους ομορφιά είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία που έπαιξαν ρόλο, είναι καιρός να εξεταστεί το αίτημα και από αυτή την πλευρά» επεσήμανε ο δήμαρχος Σουφλίου.

Τόνισε πως αν και το κτίριο ανήκει στην δικαιοδοσία του Δήμου, αν και οι συνθήκες διαβίωσης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εντούτοις δεν υπάρχει η δυνατότητα εκπόνησης μελέτης από την πλευρά της υπηρεσίας. “Η Π.Υ. έχει τις συγκεκριμένες μελέτες, που απαιτούνται, ώστε να δημιουργηθούν νέες υποδομές και μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ανθρώπους, που στεγάζονται σ’ αυτό και που ομολογουμένως προσφέρουν τόσα πολλά, ιδιαίτερα την θερινή περίοδο, που ο αριθμός των συμβάντων είναι ιδιαίτερα μεγάλος” τόνισε ο κ.Καλακίκος.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*