Πέπλος: Οι Συνοριοφύλακες διέσωσαν μια τραυματισμένη γερακίνα και την παρέδωσαν για περίθαλψη

Πέπλος: Οι Συνοριοφύλακες διέσωσαν μια τραυματισμένη γερακίνα και την παρέδωσαν για περίθαλψη

Όχι μόνο παραμένουν όρθιοι παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και μέσων οι Συνοριοφύλακες μας, επιτηρούν τα ελληνοτουρκικά σύνορα αποτρέποντας παράνομες εισόδους λαθρομεταναστών και φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν ζουν… γονατιστοί που λέει και το λαϊκό άσμα, αλλά κατά περίπτωση είναι και της… γερακίνας διασώστες. 

Το γνωστό τραγούδι του κορυφαίου Βασίλη Τσιτσάνη μας ήρθε στο μυαλό, με αφορμή την διάσωση μιας τραυματισμένης γερακίνας, από τον Πρόεδρο των Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά τις προηγούμενες ημέρες, κατά την διάρκεια περιπολίας του στην περιοχή του Πέπλου. Όπως και ο ίδιος γνωστοποίησε:

“Στην περιπολία μας είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε την διάσωση μιας γερακίνας. Άμεσα καλέσαμε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης-Σουφλίου, οι οποίοι ανταποκριίηκαν αμέσως στην κλήση μας, μας ρώτησαν για την κατάσταση του αρπακτικού πτηνού και το μεταφέραμε με μεγάλη ασφάλεια στον Φορέα.

Ευελπιστούμε να γίνει η περίθαλψη του και να αφεθεί ελεύθερο όταν ανακτήσει τις δυνάμεις του. Αγαπάμε την φύση που απλόχερα μας δίνει τόσες ομορφιές στον Ευλογημένο αυτό τόπο μας”, έγραψε στην προσωπική του σελίδα ο κ.Γιαλαμάς.