Δίνεται νέα παράταση στους συμβασιούχους λόγω κορωνοϊου σε Δήμους και Περιφέρειες

Δίνεται νέα παράταση στους συμβασιούχους λόγω κορωνοϊου σε Δήμους και Περιφέρειες

Στη δέσμευση ότι θα δοθεί νέα δίμηνη παράταση, έως και τις 31 Μαΐου του 2022, στις συμβάσεις των εργαζομένων ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) Αυτοδιοίκησης που προσλήφθηκαν στις Περιφέρειες και στους δήμους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες της πανδημίας, προχώρησε ο Υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης.

Αυτό έγινε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης εργασίας της ΕΝΠΕ με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και συναρμόδιους υπουργούς.
Στην ανάγκη παραμονής των συγκεκριμένων εργαζομένων στις Περιφέρειες εστίασε νωρίτερα κατά την εισήγηση του για θέματα προσωπικού στην Αυτοδιοίκηση Β. Βαθμού κατά την τηλεδιάσκεψη, ο Α΄Αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για εργαζόμενους που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες και συμβάλλουν στην απρόσκοπτη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης, και ιδιαίτερα το διάστημα της υγειονομικής κρίσης.


Με αφορμή τη δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών για τη νέα δίμηνη παράταση των συμβάσεων ο κ. Πατούλης σχολίασε τα εξής:
«Η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βορίδη και της κυβέρνησης να παρατείνει τις συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού για ακόμα 2 μήνες, είναι πολύ θετική, με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες που έχουν οι υπηρεσίες μας, εξαιτίας κυρίως της υγειονομικής κρίσης. Ως Περιφέρεια Αττικής και αναγνωρίζοντας τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στη λειτουργία μας οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την παραμονή τους στις υπηρεσίες μας, καθώς αυτή συμβάλλει στην καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών».