Αλεξανδρούπολη: Αφίξεις Βρετανικών και Αμερικανικών πλοίων στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες, μεταφέροντας ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Αλεξανδρούπολη: Αφίξεις Βρετανικών και Αμερικανικών πλοίων στο λιμάνι τις επόμενες ημέρες, μεταφέροντας ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις

Οργασμός δραστηριότητας στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τις επόμενες ημέρες, με αφίξεις ενός Βρετανικού και ενός Αμερικανικού μεταγωγικού πλοίου που θα μεταφέρουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Πρόκειται για προγραμματισμένες ενέργειες από τον Δεκέμβριο 2021 και δεν αποφασίστηκαν λόγω της αιματηρής εισβολής των Ρώσων στην Ουκρανία. Γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης “AtlanticResolve 2022” και υποστηρίζουν την 9η κυκλική εναλλαγή τεθωρακισμένων των της Αμερικανικής Διοίκησης Ευρώπης – Αφρικής.

Σήμερα Πέμπτη το πρωί αναμένεται να καταπλεύσει το βρετανικό νατοϊκό πλοίο «Hartland Point» μεταφέροντας νατοϊκό εξοπλισμό.

Επίσης, το οχηματαγωγό πλοίο «Liberty Passion», με σημαία ΗΠΑ και χωρητικότητα εκτοπίσματος άνω των 20.000 τόνων, αναμένεται να δέσει στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης το απόγευμα του Σαββάτου 19 Μαρτίου. Το συγκεκριμένο πλοίο θα ξεφορτώσει τεθωρακισμένα και άλλο στρατιωτικό υλικό, το οποίο στη συνέχεια, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, θα μεταφερθεί μέσω σιδηροδρομικού δικτύου στην Πολωνία ή στη Ρουμανία, ενισχύοντας τις αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, που βρίσκονται στην ανατολική Ευρώπη.

Το αμερικανικό μεταγωγικό φεύγοντας θα φορτώσει τα άρματα που πριν λίγες ημέρες έφτασαν από την Ρουμανία μέσω Βουλγαρίας στο Πετροχώρι της Ξάνθης και παίρνουν μέρος σε ελληνοαμερικανικές ασκήσεις, όπως είχε γράψει το Evros-news.gr.

Επίσης, στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης θα φτάσουν με ειδικές πτήσεις τσάρτερ και πολλοί Αμερικανοί στρατιώτες, που θα υποστηρίξουν όλη αυτή την επιχείρηση.

Όλο αυτά όπως είπαμε δεν έχουν σχέση με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και γίνονται στο πλαίσιο της επιχείρησης «Atlantic Resolve». Με αυτή προωθούνται στην Ευρώπη αμερικανικές στρατιωτικές μονάδες από λιμάνια της Βαλτικής στην βόρεια Ευρώπη, και από την Αλεξανδρούπολη για την Νοτιανατολική.  Την επιχείρηση διευθύνει η διοίκηση χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής (US Army Europe and Africa).