Οι εστιακοί φοιτητές Αλεξανδρούπολης, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους στα ξενοδοχεία

Οι εστιακοί φοιτητές Αλεξανδρούπολης, διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαμονής τους στα ξενοδοχεία

Διαμαρτύρονται οι εστιακοί φοιτητές Αλεξανδρούπολης για τις συνθήκες που επικρατούν στα ξενοδοχεία που διαμένουν.

Οι εστιακοί φοιτητές και φοιτήτριες της Αλεξανδρούπολης πέρα από το γεγονός ότι είμαστε λίγοι σε σχέση με όσους από εμάς έχουμε ανάγκη δωρεάν στέγαση, ειδικά με βάση όσα βιώνουμε σήμερα, (ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια κτλ) ζούμε και το εξής παράδοξο: να μένουμε ως σε ξενοδοχεία της πόλης με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει

Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εκεί είναι να μην μπορούμε να ζεσταθούμε σαν άνθρωποι, αφού το ίδιο το ξενοδοχείο αποφασίζει τις ελάχιστες ώρες που θα ανοίγει και θα κλείνει η θέρμανση. Ως αποτέλεσμα, πολλοί συμφοιτητές μας αγόρασαν ηλεκτρικές συσκευές για να μπορέσουν να ζεσταθούν, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες.

Ποια ήταν η αντίδραση του συγκεκριμένου ξενοδοχείου; Χωρίς ίχνος ντροπής έβαλε προσωπικό να εισβάλει στα δωμάτια των συμφοιτητών μας την ώρα που έλειπαν και σαν τον κλέφτη μάζεψαν όποια ηλεκτρική συσκευή βρήκαν! Ακόμη και σήμερα αρνούνται να δώσουν πίσω ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης που οι ίδιοι οι φοιτητές αγόρασαν από τη τσέπη τους, για να μην τις χρησιμοποιήσουν ξανά! Μάλιστα σε κάποιους από εμάς απάντησαν ότι θα τις πάρουν πίσω όταν τελειώσουν τις σπουδές τους!!!

Η στάση συγκεκριμένων ξενοδοχείων δεν μας αφήνει έκπληκτους! Με αφορμή και άλλα περιστατικά, συμπεριφέρονται συχνά σε συμφοιτητές μας σαν φυλακισμένους, με τρομοκρατία λέγοντας ότι τους «κάνουν χάρη που τους φιλοξενούν» και άμα θέλουν θα τους «πετάξουν στο δρόμο»! Όσο για το ζήτημα της θέρμανσης, λένε ότι «τόσα μας δίνει το πανεπιστήμιο, τόσα θα καίμε».

Το τελευταίο δεν το αμφισβητούμε, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την υποχρηματοδότηση στα πανεπιστήμια, το ζούμε καθημερινά. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ακριβώς γιατί οι ανάγκες αποτελούν κόστος και το δικαίωμα μας στη δωρεάν ποιοτική φοιτητική στέγαση δίνεται σε ιδιώτες! Είμαστε φοιτητές του πανεπιστημίου και όχι του ξενοδοχείου! Για αυτό χρειάζεται να παλέψουμε για ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο δημόσιο και δωρεάν, με εστίες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας, χωρίς επιχειρηματικά συμφέροντα, στην ευθύνη του κράτους, για να μη μας «πετάνε έξω στις τουριστικές περιόδους», για να μη πεθαίνουμε από το κρύο το χειμώνα γιατί κοστίζουμε είτε στο Υπουργείο, είτε στα διάφορα ξενοδοχεία!

Απαιτούμε:

  • Άμεσα να επιστραφούν τα προσωπικά αντικείμενα και οι ηλεκτρικές συσκευές των συμφοιτητών μας!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση χρηματοδότηση που να καλύπτει τις ανάγκες μας για θέρμανση!
  • Αύξηση των φοιτητών λεωφορείων για την ασφαλή και δωρεάν μετακίνηση από και προς τα πανεπιστήμια!
  • Ανέγερση φοιτητικών εστιών με κρατική δαπάνη, αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων αλλά και αχρησιμοποίητων κτιρίων του δημοσίου!