Το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ σε “επιτραπέζιο παιχνίδι”

Το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ σε “επιτραπέζιο παιχνίδι”

Έρχεται το επιτραπέζιο παιχνίδι ερωτήσεων «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ» και απευθύνεται σε κάθε ηλικία. Στόχος είναι να διαδοθεί η ιστορία της περιοχής μέσα από το παιχνίδι αποκομίζοντας παράλληλα τις γνώσεις.

Το νέο ηλεκτρονικό περιοδικό Έλξατε.gr έχει αναλάβει την προώθηση του πρώτου επιτραπέζιου παιχνιδιού της περιοχής και ήδη έχουν σχεδιαστεί οι επόμενες  εκδοχές του που αφορούν άλλες πόλεις και γενικά  τον νομό Έβρου.

Η ιδέα ξεκίνησε από την www.mobilesοund.gr το 2008 την περίοδο της δημιουργίας ενός πολιτιστικού θεσμού στον Ερυθροπόταμο, το RedRiver. Αρχικά εκδόθηκε ο πρώτος έντυπος οδηγός της περιοχής δωρεάν, ώστε να γνωρίσει περισσότερος κόσμος την περιοχή του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα τις διαδρομές και την πλούσια ιστορία του Διδυμοτείχου.

Ξεκίνησε μια πρωτοβουλία να αποτυπωθούν ακόμη περισσότερες πληροφορίες του τόπου σε χαρτόνι και κάρτες, με μία νέα γραφιστική εκδοχή αλλά με τελικό σκοπό ένα παιχνίδι. Το 2012 ολοκληρώθηκε η σχεδίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού κι έγιναν οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπου κατοχυρώθηκε η ιδέα και υλοποιήθηκε η πρώτη μορφή του. Με αφορμή την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής σιγά σιγά έγινε αντιληπτό  ότι αυτό το έργο θα μπορούσε να υπάρχει και σε ηλεκτρονική μορφή. Έτσι ξεκίνησε η σχεδίαση μίας μακροχρόνιας προσπάθειας με ιδιωτική χρηματοδότηση και εργασία ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα σε επιτραπέζια αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή.

Συμμετείχαν και συνεχίζουν να συμμετέχουν κατά καιρούς στην υλοποίηση του  επιτραπέζιου παιχνιδιού πολλοί σημαντικοί άνθρωποι, ώστε να εμπλουτίσουν με πληροφορίες την δημιουργία και την σχεδίαση των διάφορων θεμάτων που συμπεριλαμβάνει. Ιστορία, μνημεία, μουσεία, επαρχίες, σημαντικά σημεία, λαογραφικές παραδόσεις, πρόσωπα και πολλά άλλα στοιχεία πλέκουν το ταξίδι μέσα από το παιχνίδι για μικρούς και μεγάλους. Πιόνια, κάρτες, ζάρια και χαρτόνι έχουν ντυθεί με μοναδικό γραφιστικό τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσουν να ξετυλιχθεί η ιστορία του τόπου με πολύ ενδιαφέρον. Ένα παιχνίδισμα του μυαλού, σκέψη, γνώση, γέλιο και ενθουσιασμός θα αγκαλιάσουν κάθε παίκτη στο επιτραπέζιο παιχνίδι «Διδυμότειχο».

Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και προσφέρει πληροφόρηση για την περιοχή κι όχι μόνο. Αποτελεί ένα ενδιαφέρον ψυχαγωγικό παιχνίδι και έχει την δυνατότητα να συναρπάσει τον κάθε παίκτη με γνώσεις. Προορίζεται για δώρο ή ακόμη και για τουριστική προβολή. Είναι μικρό, απλό και διασκεδαστικό. Η οικογένεια ή η παρέα θα μπορεί να περάσει ευχάριστο και δημιουργικό χρόνο στο σπίτι ή στην εξοχή.

Τελευταία τέθηκε η ιδέα να συνοδεύεται από ένα μουσικό cd με τραγούδια ντόπιων καλλιτεχνών. Η παραγωγή και η συσκευασία πραγματοποιείται στην βόρεια Ελλάδα και ένα συγκεκριμένο δίκτυο διανομής έχει την αποκλειστική διάθεση ώστε να διοχετεύσει το επιτραπέζιο παιχνίδι σε καταστήματα (βιβλιοπωλείων, παιχνιδιών κ.α.)  προς πώληση.

Οι τυχεροί παίκτες που θα δοκιμάσουν πρώτοι το νέο αυτό παιχνίδι είναι οι μαθητές της πόλης του Διδυμοτείχου μαζί με τους εκπαιδευτικούς. Σκοπός να συντονιστούν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν το τοπικό παιχνίδι στους νέους. Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό και θα ανακοινωθεί σύντομα στο κοινό.

Πηγή: elxate.gr