Ορεστιάδα: Έτοιμοι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ δημοτικοί σύμβουλοι – Οι λόγοι που επικαλούνται σε ανακοίνωση τους

Ορεστιάδα: Έτοιμοι ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ δημοτικοί σύμβουλοι – Οι λόγοι που επικαλούνται σε ανακοίνωση τους

Έτοιμοι να παραιτηθούν είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δημοτική Επαναφορά” Χρήστος Καζαλτζής και οι δημοτικοί σύμβουλοι του, λόγω των εξελίξεων στο θέμα της κατασκευής νέας δομής, με επέκταση των υφιστάμενων στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Με σημερινή ανακοίνωση κατηγορούν την δημοτική αρχή του Βασίλη Μαυρίδη και αναφέρουν κατηγορηματικά πως σε περίπτωση που κωφεύσει ή κωλυσιεργήσει εκ νέου, με ρητορικές «ντρίπλες», ευφυολογήματα και υπεκφυγές μέχρι τις 10 του Απρίλη, την επόμενη μέρα θα υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίουΕίμαστε αποφασισμένοι και θα το πράξουμε” σημειώνουν χαρακτηριστικά. 

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρει:

“ΔΗΜΟΤΙΚΗ    ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ”

Ορεστιάδα  26/03/2022

Θέμα: ΔΟΜΕΣ ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ

Η “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ“ έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της απέναντι στους πολίτες του δήμου Ορεστιάδας, λαμβάνει την πρωτοβουλία να κάνει – για μία τελευταία φορά – γνωστά τα παρακάτω, απευθύνοντας παράλληλο κάλεσμα:

Ως γνωστόν εδώ και ενάμιση χρόνο, από την ώρα που εκδηλώθηκε δημόσια η πρόθεση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής & Ασύλου, για την επέκταση των δομών στο χωριό Φυλάκιο του δήμου μας, πρωτοστατήσαμε στις αντιδράσεις του «σχεδίου» με τον τρόπο που αυτό επρόκειτο να εφαρμοστεί.

Θέσαμε σαφή όρια στο τι και μέχρι που μπορούμε να συζητήσουμε και να αποδεχτούμε παρεμβάσεις και βελτιώσεις.

Με τη βοήθεια και τη σύμπραξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης – και για κάποιες στιγμές και της δημοτικής αρχής – συμφωνήσαμε, εκδώσαμε ψηφίσματα, συμμετείχαμε σε επιτροπές, και σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Το αποτέλεσμα;

Παρά «τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα», περί συνέχισης του αγώνα, περί ανατροφοδότησης, περί διαδοχικών συνεδριάσεων για λήψη αποφάσεων νέων μορφών αντίδρασης κ.λ.π.,  το μόνο που συνεχίζεται είναι το έργο της μεγέθυνσης των δομών!

Απ’ ότι μπορούμε να συμπεράνουμε, η δημοτική αρχή του κ. Μαυρίδη έχει «καταθέσει» τα όπλα, περιμένοντας στωικά την ολοκλήρωση των εργασιών, «ευλογώντας τα γένια της» για τη δυναμική στάση που κράτησε (sic).

Πρόσφατα λάβαμε (24/03/2022) την πρόσκληση για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, της Τρίτης 29/3ου/2022. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, αφ’ ότου ακούσαμε τις «δεσμεύσεις» του δημάρχου για συνέχιση του αγώνα, απουσιάζει το θέμα από την ημερήσια διάταξη.

Ε, ως εδώ η κοροϊδία!

Για όλα αυτά και για πολλά ακόμα που θα κούραζαν και τον πιο καλοπροαίρετο αναγνώστη, κάνουμε μια τελευταία έκκληση για ενέργειες αποτροπής του «εγκλήματος».

Στην – αναμενόμενη – περίπτωση που η δημοτική αρχή κωφεύσει ή κωλυσιεργήσει εκ νέου, με ρητορικές «ντρίπλες», ευφυολογήματα και υπεκφυγές μέχρι τις 10 του Απρίλη, την επόμενη μέρα θα υποβάλουμε τις παραιτήσεις μας στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα το πράξουμε!

Όχι για να αποποιηθούμε ευθύνες, αλλά για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και το καθαρό βλέμμα μας απέναντι στους δημότες!

Αυτοί οι δημότες, γνωρίζουν πλέον ποιοι παλεύουν για τα δίκαια και τα συμφέροντά τους και θα το αποδείξουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές!

Καλούμε και άλλους να μας μιμηθούν!

Για τη “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ“

Καζαλτζής Χρήστος

Επικεφαλής του Συνδυασμού