Εορτασμός και παρέλαση της 25ης Μαρτίου στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά συνορα

Εορτασμός και παρέλαση της 25ης Μαρτίου στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου, δίπλα στα ελληνοβουλγαρικά συνορα

Με τη μεγαλοπρέπεια και την λαμπρότητα που αρμόζει στην εθνική μας επέτειο αλλά και την διπλή γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, έγινε χθες ο εορτασμός στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου.

Μια “ανάσα” από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα που απέχουν ελάχιστα, το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλίου Μεταξάδων.

Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων από τον Αντιδημαρχο Μεταξάδων του δήμου Διδυμοτείχου Πασχάλη Κυπαρισσούδη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μεταξάδων Χρήστο Κισσούδη και τους υπόλοιπους εκπροσώπους των πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων Αρχών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση στον κεντρικό δρόμο των Μεταξάδων από τα τμήματα του Νηπιαγωγείου , του Δημοτικού σχολείου, του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων, καθώς και τμήματος του Στρατού και της Εθνοφυλακής που εδρεύουν στο χωριό.

Την παρέλαση παρακολούθησε με δέος και ενθουσιασμό πλήθος κόσμου από τους Μεταξάδες αλλά και τα γύρω χωριά, που χειροκρότησε τους παρελαύνοντες.