Καρυοφυλλιά Καραμπέτη:«Η μητέρα μου στη Δόξα Διδυμοτείχου ήταν σαν την Διαμάντω που υποδύθηκα»

Καρυοφυλλιά Καραμπέτη:«Η μητέρα μου στη Δόξα Διδυμοτείχου ήταν σαν την Διαμάντω που υποδύθηκα»

Το χωριό όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, την Δόξα Διδυμοτείχου, αλλά και την μητέρα της, θυμήθηκε η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη, με την ευκαιρία του ρόλου της “Διαμάντως” στην σειρά “Αγάπη Παράνομη” που προβλήθηκε πριν λίγο καιρό στην ΕΡΤ.

Μετά από αρκετά χρόνια απουσίας η κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιός και συντοπίτισσα μας, επέστρεψε στην τηλεόραση μέσα από έναν αριστουργηματικό ρόλο που μόνο μηνύματα μπορεί να περάσει σε μια εποχή που «φλέγεται» από ζητήματα σαν αυτά που πραγματεύθηκε η σειρά στην οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και καθήλωσε άλλη μια φορά με την ερμηνεία της.

Η ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο της, την πολύπαθη «Διαμάντω», μιλώντας στο gossip-tv.gr για την σειρά που βασίστηκε στο ομότιτλο διήγημα του Κωσταντίνου Θεοτόκη γυρίζοντας μας σχεδόν έναν αιώνα πίσω, όμως η άξια πένα της Ελένης Ζιώγα και η σκηνοθετική ματιά του έμπειρου Νίκου Κουτελιδάκη το παρουσίασαν με σπουδαίο και πετυχημένο τρόπο.

Θυμήθηκε τα παιδικά της χρόνια στο χωριό Δόξα Διδυμοτείχου

Η Καρυοφιλλιά Καραμπέτη τόνισε για την γυναίκα της Κέρκυρας στις αρχές του 19ου αιώνα που υποδύθηκε: «Η Διαμάντω έναν αιώνα πριν μας δείχνει τον δρόμο γιατί ενώ είναι μια γυναίκα χωρίς παιδεία, έχει τεράστια ηθική ακεραιότητα, βρίσκει τη δύναμη να αφήσει κατά μέρος τη ντροπή και το θυμό της και αναπτύξει μια συγκλονιστική σχέση αγάπης με το κορίτσι αυτό, όποτε ας γίνουμε όλοι στην κοινωνία μας Διαμάντω. Ας αγαπήσουμε τα θύματα», είπε εμφανώς συγκινημένη.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση, θυμήθηκε την μητέρα της που έχει φύγει πια από την ζωή, αλλά και τις άλλες γυναίκες στο χωριό που μεγάλωσε την Δόξα Διδυμοτείχου:

“Κι εμένα με συγκίνησε βαθύτατα, όπως κι εσάς ανθρωπιά αυτής της γυναίκας, η βαθύτατη ευγένεια της, η μεγάλη της καλοσύνη, η τρυφερότητα. Όλη αυτή η ηθική ακεραιότητα. Ξέρετε και η καταγωγή μου εμένα είναι από ένα χωριό του Έβρου, μεγαλώνοντας τη δεκαετία του ’60 έζησα τέτοιες γυναίκες. Η μητέρα μου ήταν μια τέτοια γυναίκα και είδα όλα αυτά τα στοιχεία. Αυτοί οι άνθρωποι που σκύβουν πάνω στη γη και γίνονται ένα με τα φύση και ξέρουν πολύ καλά τον μόχθο της καλλιέργειας για να μπορέσουν να επιβιώσουν, να αντιμετωπίσουν όλες αυτές τις αλλαγές του καιρού, τις δυσκολίες στη σοδειά και όλα αυτά έχουν μια υπέρτατη κατανόηση και της ανθρώπινής φύσης τελικά και μπορεί η δομή της κοινωνίας πραγματικά να είναι αυστηρή και να μην της επιτρέπει να έχουν την απεριόριστη ελευθερία που έχουμε εμείς σήμερα όμως έβλεπες ότι υπήρχε αυτή η αγάπη και η αλληλεγγύη.

Για μένα αυτό είναι ένα τεράστιο ζητούμενο από την εποχή, από τους σημερινούς καιρούς. Θα πρέπει επιτέλους όλοι οι άνθρωποι να συσπειρωθούμε, έχουμε έρθει σε αυτή τη ζωή, σε αυτόν τον κόσμο χωρίς να γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε και τι νόημα έχει όλο αυτό και εκεί που θα πρέπει να δείχνουμε την μεγάλη μας αλληλεγγύη, στον δίπλα μας γιατί είναι το ίδιο τραγικό ον με αυτό που είμαστε κι εμείς. Ένα πλάσμα που θα ζήσει και θα πεθάνει και ενδεχομένως θα συναντήσει τεράστιες δυστυχίες στο πέρασμα του σε αυτή τη ζωή», είπε καταξιωμένη συντοπίτισσα μας ηθοποιός.