Εντυπωσιακή παρουσία η Περιφέρεια ΑΜΘ και στην έκθεση “EXPO 2020 DUBAI UAE” μετά το Βελιγράδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή παρουσία η Περιφέρεια ΑΜΘ και στην έκθεση “EXPO 2020 DUBAI UAE” μετά το Βελιγράδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακή παρουσία για την τουριστική της προβολή είχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε δυο κορυφαίες εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε Βελιγράδι και Ντουμπάι, ενώ συνεχίζει από σήμερα και στο Ισραήλ.

Με επικεφαλής της προσπάθειας τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Θανάση Τσώνη και τον αρμόδιο για τις εκθέσεις υπηρεσιακό παράγοντα Γιώργο Παπαγόπουλο, η Περιφέρεια ΑΜΘ συμμετείχε αρχικά με περίπτερο στην Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου. Άλλωστε οι Βαλκάνιοι γείτονες μας από την Σερβία είναι από τους βασικούς τροφοδότες της τουριστικής μας αγοράς, καθώς καταφθάνουν σε μεγάλο ποσοστό οδικώς. Η αγάπη των Σέρβων για την Ελλάδα είναι γνωστή και μάλιστα προ πανδημίας ο αριθμός των επισκεπτών από τη Σερβία άγγιζε το ένα εκατομμύριο.
Στη συνέχεια, ο Εβρίτης πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και νυν εντεταλμένος Σύμβουλος κ.Τσώνης με το επιτελείο της Περιφέρειας ΑΜΘ και με την άριστη συνεργασία της Enterprise Greece συμμετείχαν στις δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στην έκθεση Expo 2020 Dubai. Σκοπός της συγκεκριμένης έκθεσης ήταν η προώθηση οικονομικών συνεργασιών, εξαγωγών, επενδύσεων, αλλά συγκέντρωσε κορυφαίους tour operators όχι μόνο από τις Αραβικές χώρες, αλλά με παγκόσμια δράση και μετακίνηση τουριστών.
Επιχειρώντας λοιπόν ένα άνοιγμα σε νέες αγορές, που υλοποιούνται με στρατηγικό εταίρο την Enterprise Greece, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έδωσε το δικό της “παρών” με μια ιδιαίτερη εκδήλωση, γεμάτη γεύση και άρωμα Ελλάδας.
Με την ιδιότητα του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού της ΠΑΜ-Θ ο Θανάσης Τσώνης μαζί με τους συνεργάτες του, παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις επιλογές για διακοπές με ήλιο και θάλασσα στις αμμώδεις παραλίες του θαλάσσιου μετώπου.
Ακόμα, το κοσμοπολίτικο νησί της Θάσου και την άγρια ομορφιά της Σαμοθράκης, ενώ μίλησε για την τοπική γαστρονομία και τις αυθεντικές εμπειρίες, το φυσικό κάλλος και τις δυνατότητες για εξερεύνηση σε περιοχές με μοναδικά σε διεθνές επίπεδο οικοσυστήματα, όπως το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς.
Μάλιστα τόσο στις παρουσιάσεις όσο και συνέχεια, προβάλλονταν συνέχεια από τις γιγαντοοθόνες του περιπτέρου της Περιφέρειας ΑΜΘ πολλά ΒΙΝΤΕΟ που δημιούργησε όχι μόνο η ίδια για την προβολή όλης της περιοχής, αλλά και ξεχωριστά για το Σουφλί που ανακηρύχθηκε Best Tourism Village από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, την Σαμοθράκη, την Θάσο και όλα τα μέρη του Έβρου και της Περιφέρειας.
ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Η εκδήλωση με θέμα «Τουριστικοί προορισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο ελληνικό περίπτερο όπου αναδεικνύονται οι οκτώ τομείς της ελληνικής οικονομίας με προοπτικές και δυνατότητες: τεχνολογία και καινοτομία, ενέργεια, ναυτιλία, τουρισμός και πολιτισμός, ανθρώπινο κεφάλαιο, βιομηχανία, αγροδιατροφή και επιστήμες Υγείας.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ

Στην παρουσίαση προσήλθαν εκπρόσωποι υπουργείων και φορέων του Τουρισμού και του Πολιτισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των αεροπορικών εταιρειών Emirates, Etihad Airways, Flydubai και Wizzair, δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, χαρακτηριστικά της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης.

Ενθουσίασαν τους κορυφαίους tour operators

οι γαστρονομικές γεύσεις Έβρου και όλης της Περιφέρειας

Ενθουσίασαν τους προσκεκλημένους κορυφαίους tour operatorsς στην εκδήλωση για την παρουσίαση της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι γεύσεις από τον τόπο μας, τις οποίες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.
Δημιουργήθηκε ένα ειδικό μενού, προσαρμοσμένο στους δικούς τους “γευστικούς κάλυκες”, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, χαρακτηριστικά της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσης της περιοχής μας. Όλα τα προϊόντα από τον Έβρο και την Περιφέρεια ΑΜΘ τα πήραν μαζί τους οι εκπρόσωποι της και τα γεύθηκαν γνωρίζοντας την τοπική γαστρονομία οι εκπρόσωποι των τουριστικών πρακτορείων του εξωτερικού.
Οι συνδαιτυμόνες του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού κ.Τσώνη στην Expo 2020 Dubai …ταξίδεψαν σε έναν κόσμο γεύσεων που αποτυπώνουν την υπέροχη και πολυδιάστατη γαστρονομία της ΠΑΜ-Θ, με οδηγό ορισμένα από τα ξεχωριστά τοπικά μας προϊόντα, όπως μέλι ,καβουρμάς, ρεβίθια, ταχίνι, λάδι, σάλτσες, κρασί, τραχανάς και άλλα.
ΟΙ TOUR OPERATORS ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Όπως επισημάναμε, πολλά προϊόντα προέρχονταν από το νομό Έβρου, ορισμένα από τα χαρακτηριστικότερα και μάλιστα στους ξένους τουριστικούς πράκτορες προσφέρθηκαν λουκουμάδες με εβρίτικο μέλι.

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΕΒΡΙΤΙΚΟ ΜΕΛΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ

Από σήμερα η Περιφέρεια ΑΜΘ συνεχίζει την τουριστική της προβολή στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, με στόχο να “ανοίξουν” και να αυξηθούν οι αφίξεις και από την συγκεκριμένη χώρα προς την περιοχή μας.
ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΩΣ BEST TOYRISM VILLAGE