Αλεξανδρούπολη: Η FRONTEX ευχαριστεί την ΥΠΑ, για τις επιχειρήσεις του Δέσμιου Αεροστάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Αλεξανδρούπολη: Η FRONTEX ευχαριστεί την ΥΠΑ, για τις επιχειρήσεις του Δέσμιου Αεροστάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Η FRONTEX με επιστολή που απέστειλε ευχαριστεί την ΥΠΑ, για τις επιχειρήσεις του Δέσμιου Αεροστάτου στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.

“Μια εξέλιξη που σίγουρα αντανακλά πολύ θετικά και επιβεβαιώνει την άριστη δουλειά που γίνεται από τον Αερολιμενάρχη Στέλιο Ζαντανίδη και τα άλλα στελέχη της ΥΠΑ στο αεροδρόμιο του νομού Έβρου. Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΥΠΑ για την επιστολή αναφέρει:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ανακοινώνει ότι έλαβε Ευχαριστήρια Επιστολή από τον Εκτελεστικό Διευθυντή του οργανισμού Frontex κ. Fabrice Leggeri για την υλοποίηση του πιλοτικού έργου του Αερόστατου Επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων στον Κρατικό Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος» (ΚΑΑΛΔ).

Στην εν λόγω επιστολή, προς τον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Γιώργο Δριτσάκο, ο κ. Leggeri εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του οργανισμού Frontex για την επιτυχία των πτήσεων επιτήρησης θαλάσσιων συνόρων του Δέσμιου Αερόστατου (Tethered Aerostat) που υλοποιήθηκε μέσα στον ΚΑΑΛΔ κατόπιν έγκρισης της ΥΠΑ για δωρεάν παραχώρηση χώρων και υποδομών.

Στόχος του εν λόγω έργου ήταν η συνεχής επιτήρηση των θαλάσσιων συνόρων του Θρακικού Πελάγους για την αποτροπή της παράτυπης μετανάστευσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Στην επιστολή τονίζεται επίσης η καθοριστική συμβολή του Διοικητή της ΥΠΑ Γ. Δριτσάκου και των στελεχών του ΚΑΑΛΔ στην υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού, πρωτότυπου και καινοτόμου επιχειρησιακού σχεδίου που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά εντός ενός Διεθνούς Αερολιμένα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το εν λόγω πιλοτικό επιχειρησιακό σχέδιο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, χωρίς συμβάντα ασφαλείας, με περισσότερες από 2.500 ώρες πτήσεων και συνεχή επιτήρηση των εθνικών συνόρων με ραντάρ και κάμερες, με παράλληλη συμβολή στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών τους θερινούς μήνες.

Το κέντρο λειτούργησε σε 24ωρη βάση επτά (7) ημέρες την εβδομάδα από την 01/07/2021 μέχρι και την 31/10/2021 και στελεχώθηκε από εξειδικευμένο προσωπικό της αναδόχου Γαλλικής εταιρείας, του οργανισμού Frontex, του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας”.