ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάνεται το Τμήμα Νοσηλευτικής απ’ το Διδυμότειχο – Μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη, πρότεινε το ΔΙ.ΠΑΕ στην Κεραμέως!!!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χάνεται το Τμήμα Νοσηλευτικής απ’ το Διδυμότειχο – Μεταφορά στην Αλεξανδρούπολη, πρότεινε το ΔΙ.ΠΑΕ στην Κεραμέως!!!

-Την στιγμή που και η λειτουργία Σχολής Ψυχολογίας είναι άγνωστο αν ξεκινήσει, υπάρχει κίνδυνος η Νοσηλευτική Διδυμοτείχου να μην είναι φέτος στο Μηχανογραφικό

Την μεταφορά του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής, από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, πρότεινε η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε), στο υπουργείο Παιδείας!!!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλουν φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο το οποίο προβλέπεται στην ίδια πρόταση να μεταφερθεί στις Σέρρες, η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑΕ απαντώντας στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας να σταλούν μέχρι τις 31 Μαρτίου οι προτάσεις των πρυτάνεων σχετικά με την «αναδιάρθρωση» του ακαδημαϊκού χάρτη, έστειλε τα πρακτικά της συνεδρίασης της Τετάρτης 30 Μάρτη, στην οποία υπάρχει εισήγηση για:

– Τη μεταφορά του Παραρτήματος του Τμήματος Νοσηλευτικής, από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη.

Την κατάργηση του Τμήματος Φυσικής με έδρα την Καβάλα.

– Τη μεταφορά από τη Σίνδο στις Σέρρες του Τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

– Την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος με έδρα τη Σίνδο.

– Tη συγχώνευση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, με έδρα τη Σίνδο με το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα τις Σέρρες, με λειτουργία και έδρα του συγχωνευθέντος Τμήματος τις Σέρρες.

-Τη συγχώνευση του Τμήματος Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής, με έδρα τις Σέρρες με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, με έδρα τις Σέρρες.

Οι προτάσεις αυτές που έλαβε η Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με έδρα την Θεσσαλονίκη, στο οποίο ανήκει ως γνωστόν ως Παράρτημα το Τμήμα Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου, στάλθηκαν στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, παρουσίασε το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Δεν γνωρίζουμε αν στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται και η συγκεκριμένη εισήγηση, για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ του Τμήματος Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο. 

Ερωτηματικά προκαλεί η επιλογή του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ.Καίση, να μην αποστείλει απόφαση του οργάνου προς το υπουργείο, αλλά απόσπασμα πρακτικών της συνεδρίασης, που περιέχει την εισήγηση και τις τοποθετήσεις των μελών της Επιτροπής, που κατά πλειοψηφία προκύπτει πως επικυρώνουν την εισήγηση. Επίσης παρά το γεγονός ότι από τις καταργήσεις, τις συγχωνεύσεις και τις μετακινήσεις αυτές, επηρεάζεται η ζωή και οι σπουδές χιλιάδων φοιτητών, η Διοικούσα Επιτροπή δεν έχει προχωρήσει σε καμία σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής, οι παραπάνω προτάσεις δεν προέρχονται από τα Τμήματα του Ιδρύματος, αλλά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας! «Δεν προκύπτουν προτάσεις αναδιάρθρωσης του ακαδημαϊκού χάρτη προερχόμενες ευθέως από τα Τμήματα του ΔΙΠΑΕ», διαβάζουμε στην εισήγηση, αλλά «η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης είναι ζητούμενα όχι μόνο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ, αλλά και ικανότατου αριθμού ακαδημαϊκών στελεχών του ΔΙΠΑΕ, της διοίκησης του ΔΙΠΑΕ, καθώς και υπερβάλλοντος τμήματος της ελληνικής κοινωνίας».

Ξεσηκωμός ΤΩΡΑ στο Διδυμότειχο

πριν να “πετάξει” η Σχολή Νοσηλευτικής

Όπως όλα δείχνουν, από τις αποφάσεις και εισηγήσεις της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙ.ΠΑ.Ε προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, υπάρχει η ξεκάθαρη θέση να “ξεφορτωθεί” το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος το Παράρτημα της Νοσηλευτικής Διδυμοτείχου και να μεταφερθεί αυτό στην Αλεξανδρούπολη, ως Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου, πρέπει να ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ τον ξεσηκωμό και τις αντιδράσεις, με κινητοποίηση όλων των θεσμικών της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθεί η φυγή της Σχολής Νοσηλευτικής από την πόλη.

Γιατί και στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΔΠΘ που έχει αποφασιστεί να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όλα ακόμα βρίσκονται στον “αέρα” και  οριστική λύση για την στέγαση της δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα πως έχει βρεθεί και εννοούμε το 3ο Δημοτικό Σχολείο που έχει επιλεγεί. Είναι δηλαδή ορατός ο κίνδυνος τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Διδυμότειχο να μην λειτουργήσει ΚΑΜΙΑ ΣΧΟΛΗ Πανεπιστημιακός Εκπαίδευσης.

Στην Θεσσαλονίκη, οι φοιτητές πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΙΠΑΕ στη Θέρμη και αύριο Τρίτη θα βρεθούν για τον ίδιο λόγο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Στο Διδυμότειχο… όλα καλά;