Διδυμότειχο: Αποφασίστηκε συνάντηση με υπουργό Παιδείας και Πρωθυπουργό, για μην χαθεί η Νοσηλευτική Σχολή

Διδυμότειχο: Αποφασίστηκε συνάντηση με υπουργό Παιδείας και Πρωθυπουργό, για μην χαθεί η Νοσηλευτική Σχολή

Ψήφισμα με αποδέκτες την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με το οποίο θα ζητούν συνάντηση μαζί τους και θα εκφράζουν την ξεκάθαρη αντίθεση στο ενδεχόμενο να φύγει η Σχολή Ψυχολογίας από το Διδυμότειχο, αποφάσισε ομόφωνα χθες βράδυ το δημοτικό συμβούλιο.

Στην ειδική συνεδρίαση που διήρκησε σχεδόν 3 ώρες και δυστυχώς αντί να επικρατήσει πνεύμα ομόνοιας, ομοψυχίας, συνεργασίας και κοινής στάσης απέναντι σε όσους θέλουν να μεταφέρουν την Σχολή Νοσηλευτικής στην Αλεξανδρούπολη, για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση, αλληλοκατηγορίες και προσωπικές επιθέσεις, τελικά έστω και με αρκετή δυσκολία, υιοθετήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από όλους το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Τα επόμενα βήματα και οι κινήσεις θα είναι:

  • Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, το ψήφισμα θα σταλεί προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα κοινοποιηθεί και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε). Σε αυτό θα ξεκαθαρίζεται ότι υπάρχει κάθετη αντίθεση στην μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, όπως εισηγήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙ.ΠΑ.Ε.

  • Θα γίνει σύγκλιση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη Επιτροπής Αγώνα, με την συμμετοχή του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.Δαμασκηνού, των τεσσάρων βουλευτών του νομού, του Προέδρου της ΠΕΔ Βασίλη Μαυρίδη και της Περιφέρειας, για να αποφασιστούν οι τρόπο αντίδρασης, αν το αρμόδιο υπουργείο και η Κυβέρνηση επιμείνουν σε αυτό που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες.
  •  Θα ζητηθεί με το ψήφισμα που θα σταλεί, συνάντηση με την υπουργό Παιδείας κ.Κεραμέως και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να ξεκαθαριστεί μια και καλή τι σκοπό και σχεδιασμό έχει η Κυβέρνηση για τη Νοσηλευτική Σχολή του Διδυμοτείχου.

Στην αρχή της συνεδρίασης, ο κ.Χατζηγιάννογλου ζήτησε και προβλήθηκε σε όλους η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου στην Βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης του Πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη. Σε αυτήν ανέφερε ότι η Κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Ψυχολογίας του ΔΠΘ στο Διδυμότειχο. Για τη Νοσηλευτική δεν πήρε θέση, αλλά ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα από την στιγμή που η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την μετέτρεψε από ΤΕΙ σε ΑΕΙ. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να Καθηγητές με διδακτορικό για να διδάσκουν.

Οι τόνοι ανέβηκαν αρκετές στιγμές, με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης Χρήστο Τοκαμάνη να κατηγορεί την δημοτική αρχή του Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου για λάθη, αδράνεια, παραλείψεις και ανοχή όσων αποφασίζονται από το ΔΙ.ΠΑ.Ε και το ΔΠΘ για τη Νοσηλευτική Σχολή, που στόχο έχουν να φύγει αυτή από το Διδυμότειχο για την Αλεξανδρούπολη. Τόνισε ότι φοβάται πως η Σχολή έχει ήδη… χαθεί για την πόλη και ζήτησε πιο δυναμικές αντιδράσεις.

Ένταση επικράτησε και μεταξύ του πρώην δημάρχου Παρασκευά Πατσουρίδη και του δημοτικού συμβούλου Θόδωρου Σκίνδρη, ο οποίος ζήτησε ως μορφή αντίδρασης να υπάρξει ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ του δημοτικού συμβουλίου ιαι να σταλεί έτσι μήνυμα προς την Κυβέρνηση.

Προτάθηκαν επίσης ως μορφές αντίδρασης ο αποκλεισμός τόσο του κάθετου άξονα Ορμενίου-Αρδανίου στο ύψος της γέφυρας που είναι έξω από την πόλη, αλλά και της δεύτερης γέφυρας πριν την είσοδο και έξοδο της.