Ερώτηση Βελόπουλου για την καθυστέρηση «Έγκρισης περιβαλλοντικής αδειοδότησης αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου Έβρου»

Ερώτηση Βελόπουλου για την καθυστέρηση «Έγκρισης περιβαλλοντικής αδειοδότησης αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Φερών-Πέπλου Έβρου»

Στην Βουλή έφερε με Ερώτηση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος “Ελληνική Λύση” Κυριάκος Βελόπουλος, την καθυστέρηση που υπάρχει για την «Έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Έβρου».

Το θέμα που ανέδειξε και το Evros-news.gr, προβάλλοντας τις απανωτές ανακοινώσεις και τις αντιδράσεις του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, έχει “κολλήσει” στις γραφειοκρατικές διαδικασίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η Ερώτηση της “Ελληνικής Λύσης” αναφέρει:

Του:             Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ:          Τον κ. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ:         «Έγκριση περιβαλλοντικής αδειοδότησης αρδευτικού δικτύου ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Έβρου»

Κύριε Υπουργέ,

Συμφώνως ανακοίνωσης του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, αιτείται ο Σύλλογος την απόφαση έγκρισης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης, η οποία αφορά το έργο του υφιστάμενου Αρδευτικού Δικτύου ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Περιφερείας Έβρου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, «…τον Ιούλιο του 2020 είχαμε καταθέσει ως ΤΟΕΒ Φερών Πέπλου στο Υπουργείο Περιβάλλοντος την αρχική υποβολή της μελέτης Περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Ν. Έβρου και έργα βελτίωσης με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.2020 και η επανυποβολή της έγινε τέλος Ιουνίου 2021 με ελάχιστες παρατηρήσεις…». Η εν λόγω μελέτη αφορά παραποτάμιες εκτάσεις, οι οποίες αρδεύονται και απέχουν από την Τουρκία από 100 μέτρα έως και 3.000 μέτρα. Τέλος, η μελέτη βρισκόταν σε διαβούλευση από μέσα Νοεμβρίου έως επίσημα 19/1/2022 και έλαβε τη θετική εισήγηση όλων των φορέων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο Υπουργός:

Προτίθεστε άμεσα να ολοκληρώσετε τη διαβούλευση και να εκδώσετε την απόφαση έγκρισης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά το έργο υφιστάμενο Αρδευτικό Δίκτυο ΤΟΕΒ Φερών – Πέπλου Περιφερείας Έβρου και έργα βελτίωσης με αριθμό πρωτοκόλλου υποβολής ΥΠΕΝ/ΔΙΠΑ/61740/4054/25.06.2020;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ